Volební vysílání ČT moderují Augustová a Kubal

sobota, 27. ledna 2018, 09:25 TV MediaGuru

Kontinuální volební vysílání nabídne vedle České televize také TV Nova.

Marcela Augustová ve studiu po prvním kole prezidentských voleb, repro vysílání ČT

Marcela Augustová ve studiu po prvním kole prezidentských voleb, repro vysílání ČT

Sobotní speciální vysílání České televize k druhému kolu prezidentských voleb bude s Marcelou Augustovou moderovat Michal Kubal. Uvedla to Česká televize na twitteru pořadu Newsroom ČT24. Vysílání k prvnímu kolu spolu s Augustovou uváděl Václav Moravec, který před prvním kolem vedl i debatu prezidentských kandidátů. V této roli ho pro čtvrteční televizní duel Miloše Zemana a Jiřího Drahoše vystřídala Světlana Witowská.

Speciální volební vysílání začne na stanici ČT24 ve 13:30. Česká televize v něm slibuje nejrychlejší výsledky, analýzy a komentáře. Moravec v odpovědi pro server Lidovky.cz naznačil, že jeho absence v sobotním vysílání umožní České televizi získat individuální rozhovory s jednotlivými kandidáty. Po prvním kole voleb si s generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem sdělili, že prezidentský duel i volební studio by měl moderovat někdo, kdo se nestane součástí strategie současného prezidenta k napadání ČT a vtažení ČT do předvolební a povolební kampaně. „Díky tomu kancléř prezidenta (Vratislav) Mynář změnil nedělní názor, že se prezident nezúčastní poslední diskuse v ČT, což bylo skvělé," uvedl Moravec. „Podobně je tomu i s povolebním vysíláním a případnou účastí obou aktérů prezidentské volby v individuálních rozhovorech," dodal.

Studio pro volební prezidentské vysílání TV Nova, foto: TV Nova

Studio pro volební prezidentské vysílání TV Nova, foto: TV Nova

Informace a průběžné výsledky nabídne v sobotu divákům i televize Nova. Volební vysílání od 13:20 bude moderovat Rey Koranteng s Michaelou Šmídovou. Součástí vysílání budou podle vedoucího publicistiky skupiny Nova Michala Kratochvíla podrobné výsledky i za jednotlivé volební okrsky.

„Televize Nova tak pokračuje v trendu, kdy se zásadním politickým událostem věnuje kontinuálním vysíláním,“ zdůvodnil ředitel zpravodajství skupiny Nova Kamil Houska.

-čtk, -mav-