Zeman půjde do debaty zřejmě na Primu, Drahoš chce ČT

neděle, 14. ledna 2018, 09:20 Aktuality, TV MediaGuru

Prima a ČT potvrdily, že plánují vysílat debatu finalistů prezidentských voleb.

Volební studio ČT, foto: repro vysíláníČT

Volební studio ČT, foto: repro vysíláníČT

Televize Prima plánuje v týdnu před druhým kolem prezidentských voleb vysílat duel dvou kandidátů Miloše Zemana a Jiřího Drahoše. Ti se utkají o post prezidenta v druhém kole přímé volby hlavy státu. Prima uvedla, že oba kandidáti svoji účast v televizní debatě na Primě v sobotu přislíbili.

Prima chce proto v nejbližších dnech oznámit přesný termín a místo konání veřejného duelu obou kandidátů.

Také Česká televize ve své sobotní zpravodajské relaci Události sdělila, že pozvala oba kandidáty na funkci prezidenta do společné debaty, která se uskuteční ve čtvrtek 25. ledna 2018 od 20:00. Zda se této debaty zúčastní i Miloš Zeman, zatím není známé.

Jiří Drahoš řekl, že pokud by se měly uskutečnit dvě televizní debaty, měl by mít každý z kandidátů právo volby jednoho prostředí (média). Jiří Drahoš uvedl, že by si vybral Českou televizi.

„Já zatím vím o tom, že Miloš Zeman chce přijít do dvou debat. Já jsem mu vzkázal, že médium jedné debaty, nebo prostředí jedné debaty, bych určil v tom případě já a jedné on. Čili pokud bude jedna na Primě, bude druhá na ČT,“ řekl ve Zprávách FTV Prima Jiří Drahoš.

Miloš Zeman se v prvním kole televizních debat neúčastnil. Neplánoval to ani mezi prvním a druhým kolem. Situace se ale změnila, na sobotní tiskové konferenci po skončení prvního kola volby sdělil, že před druhým kolem se debaty zúčastní. „Jsem stále mladý, plný sil a plný energie a diskuze mě těší. Pan Drahoš říkal, že by se se mnou setkal tváří v tvář. Rád jeho prosbě vyhovím,” řekl v sobotu odpoledne novinářům. „Už vzhledem k výhradám, které mám k neobjektivitě naší tzv. veřejněprávní televize, nebudu mít nic proti tomu, když televize Prima nám oběma nabídne pole pro debatu a nebudu mít dokonce nic proti tomu, když ty debaty budou dvě. Kdyby byly tři a více, uznejte, že by vaše diváky už poněkud znudily,“ uvedl dále na tiskové konferenci po skončení prvního kola prezidentských voleb Zeman.

-mav-