Značka Pedro mění majitele, možná je další expanze

čtvrtek, 4. ledna 2018, 12:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Značka Pedro se stává součástí skupiny Valeo Foods, posilují se tím možnosti expanze.

Žvýkačky Pedro mění majitele. Dosavadní společnost Raisio, pod níž spadá i výrobce The Candy Plus Sweet Factory, prodala svou divizi cukrovinek skupině Valeo Foods Group. Transakce byla realizována formou prodeje akcií, přičemž hodnota společností je 100 milionů eur. Výše částky transakce, kterou kupující zaplatí, je 77 milionů eur.

„Pro značku Pedro, společnosti The Candy Plus Sweet Factory a Candy Plus změna vlastníka představuje další možnosti posílení expanze na zahraničních trzích. Již nyní je naprostá většina produkce exportována a předpokládám, že nové investice nám umožní další růst,“ komentuje transakci Milena Rusnoková, generální ředitelka The Candy Plus Sweet Factory.

„Prodej divize cukrovinek je pro Raisio významným strategickým krokem směrem k zaměření na zdravé potraviny. Společně s naší pevnou finanční situací nám prostředky získané z transakce umožní realizovat nové akvizice, které jsou v souladu s hlavní strategií společnosti,“ říká prezident skupiny a CEO Pekka Kuusniemi.

Obchodní transakce zahrnuje společnosti v České republice Candy Plus, The Candy Plus Sweet Factory, v Polsku Candy Plus Polska a spolu s nimi značky, z nichž kromě Pedra nejznámější Poppets, Fox’s, XXX a Just. Dále transakce probíhá i ve Velké Británii, kde se dotkne společnosti Big Bear Confectionery, Nimbus Foods a Lindum Snacks.

V roce 2016 tržby divize cukrovinek činily 100 milionů eur, z čehož tržby skupiny Candy Plus představovaly 40 milionů eur. Raisio divize cukrovinek zaměstnává tisícovku pracovníků, kteří budou převedeni do skupiny Valeo Foods.

Valeo Foods je rychle mezinárodní potravinářskou skupinou. Prostřednictvím společností v Irsku, Velké Británii a kontinentální Evropě je lídrem na trhu se snacky a sladkostmi, zdravou výživou, pečivem a přísadami do jídla, nápoji a stravováním. Dosahuje tržeb na úrovni 700 milionů eur.

-stk-