Billa spustila vlastní in-store rádio

pondělí, 26. února 2018, 12:15 Aktuality, Retail MediaGuru

Po Penny Marketu spouští své vlastní rádio i Billa. Od září přejde plně do živého vysílání.

Zdroj: Billa

Zdroj: Billa

Společnost Billa v pondělí spustila své vlastní in-store rádio. Pro své zaměstnance bude nově vysílat live ranní show a svým zákazníkům tak představí nový zákaznický program, který je bude doprovázet při jejich nakupování po celou otevírací dobu.

V rámci ranní show bude Billa rádio informovat své zaměstnance o novinkách z centrály, ostatních prodejen i zprávách z domova a zahraničí či aktuální předpovědi počasí. Kromě toho bude možné nechat si zahrát píseň na přání. Zákazníkům bude přinášet zákaznický program, který bude nově složen nejen z informací o aktuálních slevách, ale i z nejrůznějších rad a tipů. Od září přejde rádio plně do formátu live vysílání.

„Tento informační kanál chceme využít pro komunikaci nejen na naše zákazníky, jak tomu bylo doposud, ale i naše zaměstnance. Speciální naživo vysílaná ranní show bude sloužit pro komunikaci novinek společnosti, akcí i marketingových kampaní a nových projektů, které plánujeme,“ říká Simona Breen, marketingová ředitelka Billa ČR. „Dodavatelům Billa dá nový formát našeho vlastního rádia možnost využít tento kanál pro komunikaci svých produktových novinek,“ dodává.

Tímto projektem se Billa nechala inspirovat od svých zahraničních sesterských společností spadajících pod rakouskou skupinu Rewe, kde vlastní rádio vysílá pod značkou Radio Max například  pro řetězce Billa, Bipa, Merkur nebo Penny. V deseti zemích zasáhne 10 milionů posluchačů. Na českém trhu zahájil vysílání vlastního rádia Penny Market, které týdně dokáže ve všech 373 prodejnách oslovit tři miliony posluchačů. Program má na starosti desetičlenný tým moderátorů, redaktorů a reportérů.

Opačnou cestou se o loňském adventu vydaly hypermarkety Globus, které ve večerní nákupní špičce vypnuly ve svých prodejnách hudbu. Podle řetězce se novinka setkala s pozitivním ohlasem zákazníků.

-stk-