Český bezdrát nabízí internetovou EriTV přes CETIN

úterý, 20. února 2018, 17:20 Aktuality, TV MediaGuru

Český bezdrát rozšiřuje možnosti své internetové televize o síť CETIN.

EriTV, foto: Český bezdrát

EriTV, foto: Český bezdrát

Telekomunikační firma Český bezdrát začala nabízet internetovou televizi přes síť společnosti CETIN. Celkově bude mít v nabídce 150 kanálů. 

„Tato rozšířená spolupráce společně umožňuje Českému bezdrátu zřídit až čtyři miliony nových přípojek internetové televize EriTV v celé ČR," uvedl jednatel firmy Petr Benýšek.

Zákazník podle Benýška nepotřebuje žádné klasické ani satelitní antény, žádné dekodéry DVB -T1/T2 a dokonce ani žádné jiné internetové připojení. Televizní přípojka slouží výhradně pro příjem TV vysílání. Současně si ale může zákazník objednat i na TV nezávislé internetové připojení o rychlosti až 56 Mb/s, 100 Mb/s nebo 250 Mb/s.

IPTV je televizní vysílání, které používá pro svůj přenos vysokorychlostní internetové přípojky. IPTV nabízí kromě široké nabídky televizních programů také velké množství dodatečných služeb a mnohem větší míru interaktivity, kdy si divák může zpětně přehrát televizní pořady vysílané na jakémkoliv programu, objednat a přehrát film, nebo si sám sestavit vlastní televizní program. Takové možnosti klasická televize nenabízí.

IPTV nabízí například O2, pražská Planet A nebo T-Mobile. CETIN vlastní a provozuje největší telekomunikační síť, a to jak fixní, tak i mobilní, která pokrývá celé území České republiky. V rámci sedmiletého programu investuje CETIN 22 miliard korun do rozvoje svých sítí.

-čtk-