DIVR Labs uvede největší evropskou VR atrakci Golem

pátek, 23. února 2018, 15:20 Aktuality, Marketing MediaGuru

Pražské studio DIVR Labs dostalo loni investici ve výši 1 mil. USD na podporu vývoje globálního projektu v oblasti zážitkové virtuální reality.

Golem VR, foto: DIVR Labs

Golem VR, foto: DIVR Labs

DIVR Labs vyvíjí multismyslový zážitek Golem VR – hru kombinující nejnovější dimenzi virtuální reality (VR) s pohybem ve skutečném světě, ve které se hráč ponoří do prostředí staré Prahy a potká legendárního Golema. Má jít o největší VR atrakci v Evropě. Spuštěna bude v pražském obchodě Hamleys na přelomu dubna a května 2018. Cílem studia je následně distribuovat Golema a podobné koncepty her po celém světě.

„Pozice studia DIVR je unikátní nejen v domácích podmínkách, ale i v rámci Evropy a světa. Celé odvětví pokročilých VR atrakcí je stále na začátku cesty a my máme šanci stát se spíše lídrem než následovníkem,“ uvedl Lukáš Burda, ředitel společnosti.

Pražské vývojářské studio DIVR Labs vzniklo v červnu 2016 a ještě v témže roce uvedlo svůj první herní počin Blue Effect, který se stal rovněž první českou hrou vytvořenou speciálně pro virtuální realitu. 

Za založením společnosti DIVR Labs stojí Jan Galgonek, zakladatel a ředitel skupiny Adexpres Group, kterou v roce 2016 prodal mezinárodní skupině Dentsu Aegis. V létě 2017 investovali do společnosti sérioví podnikatelé Jerry Javornický a Adam Paclt, známí například ze svých firem IceWarp a SpaceKnow, i investoři Nextech Ventures a Reflex Capital, v jejichž čele stojí zakladatel internetového obchodu CZC Josef Matějka a zakladatel Mall.cz Ondřej Fryc.

„Možnost propojení virtuální reality a reálného světa na příběhu Golema s ohledem na možnosti škálování podnikání i do jiných světových lokací je unikátní kombinace. Poprvé v rámci CEE regionu budou mít zákazníci možnost ochutnat VR v pohybu. Rádi budeme součástí příběhu DIVR Labs,“ uvádí k vyhlídkám nové formy zábavy Matějka.

-mav-