Dm drogerie markt spouští v Česku e-shop

pondělí, 19. února 2018, 14:20 Aktuality, Retail MediaGuru

Dm drogerie markt odstartovala na českém trhu online prodej.

Zdroj: Dm drogerie markt

Zdroj: Dm drogerie markt

Společnost dm drogerie markt spustila na tuzemském trhu svůj e-shop. Česká republika je tak po Rakousku, Německu a Maďarsku čtvrtou zemí koncernu, která do světa online prodeje vkročila. 

„Online obchod vnímáme jako doplnění dosavadního způsobu prodeje. Naši zákazníci si přáli, aby si mohli své oblíbené produkty koupit kdykoliv. I když se bude nadále většina nákupů uskutečňovat v našich kamenných prodejnách, chceme, aby naše nabídka a servis byly přístupné také online,“ uvedl ke spuštění e-shopu předsedající jednatel dm Česká republika Gerhard Fischer.

Od 13. února tak mohou zákazníci nově nakupovat na webu www.dm.cz, který kombinuje klasický e-shop s online magazínem. V obchodě bude k dispozici více než 11 tisíc výrobků, které znají zákazníci z dm prodejen, nabídne ale také produkty k dostání pouze online. Stejně jako v kamenných pobočkách i v e-shopu bude platit závazek dm dlouhodobých cen, který platí vždy minimálně po dobu čtyř měsíců. Naopak výhody věrnostního programu active beauty světa nebudou zpočátku v online prostředí dostupné. „I po spuštění online obchodu však budeme nadále pracovat na rozšíření jeho funkcí a ještě lepším servisu,“ dodává Fischer. 

Za jednotné poštovné ve výši 49 Kč si mohou zákazníci nechat zaslat svůj nákup na jakoukoliv adresu v České republice a v budoucnu také na prodejnu dm. Jako partnera pro distribuci zvolila dm společnost Geis. Zboží objednané online lze v případě potřeby přímo na prodejně také vyměnit. 

Na spuštění e-shopu se chystá v řádu týdnů také další drogistický řetězec Teta, jenž má na českém trhu 530 prodejen. Vlastní online kanál plánuje i další hráč na trhu – drogerie Rossmann.

Online prodejem reagují kamenní prodejci na digitalizaci i nástup konkurence v podobě specializovaných e-shopů. Výrazným hráčem se stal například obchod Notino.cz (dříve Parfums.cz), jenž dnes operuje na 23 trzích a jeho obrat za loňský rok činil podle odhadu 280 milionů euro. Drogerii ovšem začala prodávat také Alza.cz, Košík.cz nebo Rohlik.cz. Online prodej umožňují také multilevel kosmetické firmy, jako je Avon či Oriflame. 

-stk-