Kinosvět vysílá v síti DVB-T2 od Digital Broadcasting

úterý, 6. února 2018, 10:15 Aktuality, TV MediaGuru

Televize záhad a tajemství Československé filmové společnosti začala vysílat v přechodové síti DVB-T2.

TV Kinosvět od Československé filmové společnosti je od úterý 6. února zařazena do přechodového DVB-T2 multiplexu společnosti Digital Broadcasting podnikatele Radima Pařízka. Vedle TV Kinosovět vysílají v tomto multiplexu i TV Nova, Nova Cinema, Nova Action, Nova 2, Nova Gold, TV Relax a TV Rebel.

TV signál z přechodového multiplexu je dostupný v Praze (kanál 24), Brně (Kanál 31) a v Ostravě (kanál 31). Další lokality mají podle dřívějšího vyjádření provozovatele multiplexu následovat v prvním čtvrtletí letošního roku. Ve finální podobě celoplošné sítě by měl multiplex fungovat od srpna 2018.

Dokumentární TV Kinosvět zahájila své vysílání v březnu roku 2013. Svoji pozornost zaměřuje především na svět záhad a paranormálních jevů, svět zločinu a na vojenství. Vedle toho nabízí dokumenty z oblasti konspirací a alternativní historie, cestování, historie nebo záhady vesmíru. Vysílá sedm dní v týdnu, čtyřiadvacet hodin denně, v českém a slovenském jazyce ve všech hlavních kabelových, satelitních a IPTV sítích. Počet jejích diváků se má každoročně zvyšovat o 15 %.

-mav-