Nejcitovanějším mluvčím na webech byl loni Jiří Ovčáček

čtvrtek, 8. února 2018, 00:20 Aktuality, PR MediaGuru

Media Tenor sestavila žebříček citovanosti mluvčích na zpravodajských webech za rok 2017.

Jiří Ovčáček, repro iPrima.cz

Jiří Ovčáček, repro iPrima.cz

Mluvčí prezidenta ČR Jiří Ovčáček se počtvrté v řadě stal nejcitovanějším mluvčím na českých zpravodajských serverech. Zatímco mluvčí prezidenta dosáhl přibližně stejného počtu odcitovaných slov jako v roce 2016, policejní mluvčí Tomáš Hulan svoji citovanost zvýšil meziročně o dvě třetiny. Společně s policejním kolegou Janem Daňkem (třetí nejcitovanější mluvčí) tak přispěli k částečné meziroční vizuální proměně žebříčku. Výsledky pramení z analýzy Media Tenor, která sledovala příspěvky serverů idnes.cz, ihned.cz, e15.cz, novinky.cz a aktuálně.cz.

Ve vyrovnané kategorii podnikových mluvčích obsadila první příčku poprvé žena: Eva Kijonková komunikující za Vítkovice Machinery Group. V těsném závěsu za ní následoval Karel Hanzelka z Agrofertu, který se v TOP10 naposledy umístil před třemi lety.

Zdroj: Media Tenor

Zdroj: Media Tenor

„Loňský žebříček to byl Jiří Ovčáček a pak dlouho nic. V tomto ohledu je poslední žebříček zajímavější a také se v něm na rozdíl od předchozích let vedle policistů více prosadili také zástupci záchranářů a hasičů. O pět příček výše se meziročně posunul také mluvčí ČOI Jiří Fröhlich,“ uvádí k výzkumu analytička Media Tenoru Věra Bartalosová.

V podnikovém sektoru došlo jen k málo změnám ve složení zastoupených společností. V žebříčku se nadále objevují představitelé dopravců i polostátních podniků ČEZ a Česká pošta. Oživením je umístění Petra Plocka z Unicredit Bank, který je prvním zástupcem bankovního domu mezi nejcitovanějšími mluvčími je Petr Plocek z Unicerdit Bank.

-mav-