Partnerem v provozovateli webů Drbna se stal Petr Jiřička

pátek, 9. února 2018, 11:15 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Záměrem provozovatele regionálních webů je vstup do dalších měst České republiky.

Petr Jiřička, foto: Martina Matoušková

Petr Jiřička, foto: Martina Matoušková

Ve vedení vydavatelství Trima News doplnil Libora Matouška ml. nový jednatel Petr Jiřička. Stal se zároveň jedním z vlastníků společnosti, ve které získal 30% podíl. Většinovým vlastníkem je Libor Matoušek ml. (60 %). Do společnosti, která provozuje internetová weby Drbna, přichází i s cílem podpořit rozšíření webů do dalších měst.

„Věděli jsme, že vydavatelství bude potřebovat silného partnera. Při rozhodování pro nás nehrály roli jen finance, ale i společný pohled na svět a náš další rozvoj. Zkrátka lidský aspekt, na kterém si obecně velmi zakládám. Také respektujeme Petrovy dosavadní zkušenosti z oblasti venkovní reklamy, a jsme si jisti, že je dokáže přenést i do oblasti internetových médií,“ uvedl Libor Matoušek ml.

Petr Jiřička se od roku 1996 pohyboval v oblasti venkovní reklamy a zastával významné posty ve společnostech BigBoard, Agart či News Outdoor CR.  „Když jsem se rozhodl definitivně skončit v oboru venkovní reklamy a Libor mi nabídl možnost stát se partnerem společnosti Trima News, nebylo nic, co by mě dokázalo od této spolupráce odradit,“ sdělil.

Trima News provozuje lokální zpravodajské weby Drbna. Aktuálně působí v pěti regionech České republiky. V Českých Budějovicích (BudějckáDrbna.cz), Jihlavě (JihlavskáDrbna.cz), Brně (BrněnskáDrbna.cz), Olomouci (OlomouckáDrbna.cz) a Liberci (LibereckáDrbna.cz). Celospolečenská témata se objevují na centrálním portále Drbna (Drbna.cz). Vydavatelství má ryze české majitele. Autorem projektu je Libor Matoušek mladší. Měsíčně navštěvuje portály Drbny podle Google Analytics 500 tis. unikátních čtenářů.

-mav-