Platforma Lafluence propojuje značky s influencery

středa, 21. února 2018, 17:35 Aktuality, Reklama MediaGuru

Na českém trhu vznikla online platforma, jež má firmám pomoci najít vhodného influencera.

Zdroj: Lafluence

Zdroj: Lafluence

Na českém trhu vznikla nová platforma Lafluence, jež má za cíl propojovat značky s influencery, kteří mají zájem o komerční spolupráci.

Firmy si zde mohou najít pomocí socio-demografických dat fanoušků vhodného youtubera, bloggera nebo instagramera pro své marketingové kampaně. Pro realizaci kampaně uvedou, jaký produkt chtějí propagovat, svou obecnou představu o kampani a jaký honorář za spolupráci nabízejí. Pokud se vybraným influencerům nabídka líbí, sami navrhnou kampaň, kterou by pro firmu mohli realizovat.

Od srpna se na Lafluence zaregistrovalo přes 400 influencerů a pro firmy zrealizovali 70 kampaní, například pro značky Nivea, Henkel, Vodafone, Uber, DameJídlo, Calvin Klein, Reebok, Lush anebo Rohlík.cz. Uzavřené kampaně stojí v průměru 25 tisíc korun. Nejlevnější stála 3 tisíce, nejdražší pak 80 tisíc korun.

„Za poslední dva roky vzrostl zájem o influencer marketing desetinásobně. Lafluence má do tohoto mladého a dynamického odvětví vnést efektivitu. Chceme být první volbou značek, agentur a influencerů pro efektivní spolupráci v tomto regionu,” říká zakladatel a šéf Lafluence Peter Varga, jenž své první zkušenosti získal v Googlu a poté stál u zrodu obchodního týmu ve společnosti Socialbakers. Zkušenosti s online aplikacemi a tržišti získával během svého působení ve společnosti na prodej jídla foodpanda a v posledních dvou letech v Asii při budování mobilní aplikace HotelQuickly.

Varga v Lafluence drží 68.2% podíl. Po 10 % mají zakladatel e-shopu czc.cz Josef Matějka se svým investorským fondem Nextech Ventures a start-up studio TopMonks, které v nedávné době získalo investici od zakladatele Mall.cz Ondřeje Fryce. Luděk Motyčka a Petr Sadílek mají 5.6 %, Andrea Hurychová pak 0.6 %.

-stk-