Playtvák dál sází na seriály, přijde Vesničan či Hipster

pátek, 23. února 2018, 07:30 Internet & Mobil MediaGuru

Mafra pokračuje v záměru rozvíjet seriálovou tvorbu, ukazuje programové schéma pro jaro 2018.

Josef Polášek v seriálu Vesničan, foto: Mafra

Josef Polášek v seriálu Vesničan, foto: Mafra

Internetová televize Playtvák.cz, patřící do portfolia skupiny Mafra, dál investuje do seriálové tvorby. Podle ředitele Mafra TV Vladimíra Mužíka se Mafra rozhodla investovat do seriálů proto, že v této tvorbě vidí budoucnost a myslí si, že by měla utvářet trendy v mediální oblasti.

Letos na jaře tak pokračuje druhá řada seriálu Single LadyJanou Plodkovou v hlavní roli, zahájí od dubna. V hereckých rolích se i v druhé řadě objeví Markéta Stehlíková nebo Rozálie Havelková. Novými tvářemi jsou mj. Jaroslav Plesl, Michal Kern či Jiří Vyorálek. První řada seriálu Single Lady měla průměrný počet zhlédnutí na jednu epizodu ve výši 250 tisíc. Režie se ujala, stejně jako u původní řady Single Lady, Jitka Rudolfová a produkci měla na starosti společnost Lucky Man Films.

Single Lady 2, zdroj: Mafra

Single Lady 2, zdroj: Mafra

Ještě dříve, od 18. března, se představí nový seriál Vesničan. V seriálu hrají Alois Švehlík, Jitka Čvančarová, Martin Myšička nebo Jana Šulcová. „Seriál Vesničan je na rozdíl od běžných internetových formátů natočen filmovým způsobem. Vyprávíme především obrazem a jedním z hlavních vypravěčů se tak stává prostředí samotné vesnice Blevice. V prostředí, kde souseda nelze jen tak vyměnit, kde křivda zůstává živá po generace a láska žije napořád v chalupě naproti,“ přiblížil režisér seriálu Tomáš Svoboda. Produkce seriálu probíhala pod záštitou společnosti Film Kolektiv (Okresní přebor).

Vesničan, zdroj: Mafra

Vesničan, zdroj: Mafra

V nabídce televize Playtvák jsou dále pořady Ukaž káru, Telebrity, New Look. K novinkám patří Příběhy dlouhovlásky (dokumentární příběhy žen bojujících s rakovinou), dále Den s hvězdou, Chovatelé, Porno je můj život, Batůžkáři na svatební cestě, Můj mazlíček, Nepovedené plastiky nebo Tady straší.

Pro podzimní sezónu 2018 připravuje Mafra komediální seriál Hipster o životě mezi hipstery. Scénář napsali, stejně jako v případě seriálu Vesničan, společně Jan Biggles Hanzlík a Zdeněk Jecelín. Produkce bude probíhat pod záštitou společnosti Film kolektiv.

-mav-