Stock vstupuje s Božkovem do kategorie třtinových rumů

pátek, 16. února 2018, 07:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Produktovou novinku Stock představuje v prvorepublikovém duchu, oslovit chce zejména mladší spotřebitele.

Stock Plzeň-Božkov uvádí pod značkou Božkov první třtinový rum, foto: Stock Plzeň-Božkov.

Stock Plzeň-Božkov uvádí pod značkou Božkov první třtinový rum, foto: Stock Plzeň-Božkov.

Společnost Stock Plzeň-Božkov uvádí na trh novinku, s níž vstupuje se svou značkou Božkov vstupuje do kategorie třtinových rumů. Pod názvem Božkov Republica Exclusive nabídne 38% blend až osmiletých rumů z karibských zemí doladěný třtinovým cukrem. V současnosti se dostává do prodeje, od března jej firma začne podporovat. 

„Uvést na trh třtinový rum, bylo přirozeným vývojem značky Božkov, co by synonyma pro rum v České republice,“ zdůvodňuje uvedení nového produktu na trh Tomáš Hejkal, marketingový ředitel společnosti Stock Plzeň-Božkov, s tím, že spoléhá na důvěryhodnost, které se Božkov u českých spotřebitelů těší. Zároveň spoléhá i na to, že kategorie rumů dynamicky roste, až o 10 % ročně.

„Naší strategií je nabídnout zákazníkům další unikátní a prémiový produkt za příznivou cenu,“ dodává Marie Votrubová, brand manažerka společnosti Stock Plzeň-Božkov. Doporučená nepromoční prodejní cena pro láhev o obsahu 0,5 l je 289 korun, pro 0,7 l láhev 379 korun. Cenově je tedy Božkov Republica položen výše než tuzemák i rumy vhodné na míchané drinky typu Captain Morgan nebo Bacardi, ale níže než prémiové rumy hodící se k pomalému upíjení a vychutnávání jako Diplomático či Dictador.

S novinkou chce Božkov oslovit širokou základnu spotřebitelů. Primárně cílí na mladší konzumenty ve městech s dobrým příjmem, kteří rádi zkouší nové věci. U typických božkovských spotřebitelů s nižšími příjmy by mohl Božkov Republica fungovat jako dárek či slavnostní pití na oslavu.

Od března podpoří novinku marketingová kampaň v prvorepublikovém duchu. K vidění bude v televizi, outdooru a na internetu a sociálních sítích. Na stanice skupiny Prima nasadí již známý reklamní spot s Jiřím Macháčkem, doplněný produktovým tag-onem. „Pro tuto cestu s Jiřím Macháčkem jsme se rozhodli, protože nechceme Božkov Republicu vyčleňovat ze stávajícího portfolia. Jde nám především o kontinuitu,“ vysvětluje Tomáš Hejkal. 

Marketingovou kampaň doplní PR aktivity a eventy. V retailu využije POS reklamu, sekundární vystavení či ochutnávky. Pro gastro je připravena ve vybraných barech aktivace s promo týmem. Stěžejním prvkem celé kampaně bude prvorepublikový reklamní sloup. 

Kampaň využije prvorepublikový reklamní sloup, foto: Stock Plzeň-Božkov.

Kampaň využije prvorepublikový reklamní sloup, foto: Stock Plzeň-Božkov.

Obalový design a klíčové vizuály vznikly v dílně agentury LineArt Group. Koncept zformuloval reklamní textař a básník Pavel Sobek.

-stk-