TV Prima získala licenci pro nový kanál Prima Krimi

čtvrtek, 22. února 2018, 15:25 TV MediaGuru

Nový televizní kanál skupiny Prima by mohl odstartovat ještě letos na jaře.

Společnost FTV Prima získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání licenci pro svůj nový televizní kanál s názvem Prima Krimi. Prima obdržela licenci na dobu 12 let pro terestrické, satelitní i internetové vysílání. Prima Krimi by mohl odstartovat ještě v průběhu jara.

Prima se ale k nové stanici zatím nechtěla vyjádřit. „Veškeré informace zveřejníme na březnové tiskové konferenci," reagovala mluvčí televize Gabriela Semová.   

Podle specifikace RRTV má jít o tematický program zaměřený na dramatickou tvorbu zejména mimoevropské provenience. Vysílat má v češtině v rozsahu 18 až 24 hodin denně.

Obsah v žánru krimi prolíná vysíláním Primy stále častěji. Vedle pravidelného zpravodajství Krimi zprávy jde jak o původní detektivní či kriminální seriály TV Prima (V.I.P. Vraždy, Mordparta, PoldaKapitán Exner), tak i o akviziční krimi seriály.

Prima naposledy své portfolio televizních stanic rozšiřovala ke konci roku 2015, kdy uváděla filmový kanál Prima Max. Do její skupiny dále patří stanice Prima, Prima Cool, Prima Love a Prima Zoom. Ve spolupráci se společností Viacom se podílí na vysílání stanice Prima Comedy Central.

-mav-