Burda uvádí nový titul pro mileniály About

středa, 7. března 2018, 11:05 Tisk MediaGuru

Burda uvádí titul pro mileniály About, má dát prostor mladým uměleckým tvůrcům.

Zdroj: Burda Praha

Zdroj: Burda Praha

Od 15. března začne Burda Praha vydávat nový titul About. Míří s ním na skupinu tzv. mileniálů. Periodicitu titulu určí až podle zájmu čtenářů. Jeho vznik má být inspirován zahraničními lifestylovými tituly, jakými jsou Frankie, Turris Babel, Cut nebo Caboodle.

Na přípravě a výrobě prvního čísla spolupracovali mj. fotografové Johana Pošová, David Turecký, Antonín Jirát, typografka Petra Dočekalová, návrhářky z uskupení Czechia, Lucie Vacková, ilustrátoři Patrik Antczak, Taja Spassková nebo set designérka Andrea Katonová. Art directorkou časopisu je Mariana Jirátová, absolventka ateliéru ilustrace a grafiky vysoké školy Umprum.

Obsah časopisu About je založen na tvorbě mladých a talentovaných designérů, ilustrátorů a fotografů, přiblížila CEO Burda Praha Petra Fundová.

„About je časopis, který se chce postavit běžné redakční rutině, proto jsme začali tím, že žádnou klasickou redakci nemáme,“ uvedl šéfredaktor a autor projektu, Jan Štěpánek. Základem týmu je proto širší skupina autorů, kteří s časopisem spolupracují na jednorázových projektech. Všechny články, které první vydání časopisu About nabídne, vznikaly jako cílená spolupráce s vybranými osobnostmi českého uměleckého světa. Část obsahu pochází z workshopů a reportáží, které zachycují mladé české umělce přímo v akci.

Kromě módy, designu nebo typografie se zaměří také na fenomény tzv. upcyclingu nebo SWAP parties. Jeho součástí je i Do-It-Yourself sekce, kde si čtenáři budou moci vyzkoušet základy vyšívání nebo typografie.

Časopis bude k dispozici nejen v tradiční distribuční síti, ale také v několika desítkách vytipovaných concept storů, kaváren a bister.

Titul s rozsahem 132 stran a prodejní cenou 139 Kč bude podpořen také na sociálních sítích Facebook a Instagram a vyjde v nákladu 20 tisíc výtisků.

Burda už v loňském roce jeden titul pro mileniály uvedla. Byl to magazín Loving, jehož vydávání ale ve stejném roce ukončila.

-mav-