ČT odpovídá Soukupovi na informace z pořadu Kauzy

středa, 7. března 2018, 07:40 TV MediaGuru

Česká televize zveřejnila několikastránkovou reakci, ve které vyvrací výroky Jaromíra Soukupa.

Kauzy Jaromíra Soukupa, foto: TV Barrandov

Kauzy Jaromíra Soukupa, foto: TV Barrandov

Česká televize zveřejnila několikastránkovou reakci, ve které reaguje na informace z pořadu Kauzy Jaromíra Soukupa. Podle svého vyjádření si vybrala „největší omyly", které zazněly v pořadu Jaromíra Soukupa, a uvedla je na „pravou míru". 

„V pořadu Kauzy Jaromíra Soukupa zazněla částka 135 korun za televizní poplatek celkem šestnáctkrát, částka 7 miliard korun v souvislosti s ročním rozpočtem ČT pak jednadvacetkrát. Vedle toho pak také celkem devatenáct zavádějících a manipulativních tvrzení a osmnáct nepravdivých výroků," spočítala Česká televize. Vybrané výroky označila za nepravdivé nebo manipulativní.

Šlo například o nepravdivé výroky, podle kterých platí každý občan poplatek ve výši 135 Kč měsíčně, že hospodaření ČT není nijak kontrolováno, že nepanuje shoda na tom, zda má ČT vysílat reklamu, že ČT má z prodeje reklamy 0,5 mld. Kč nebo že na konci období řízeného Jiřím Janečkem měla ČT na účtech 5,5 mld. Kč.

Televize Barrandov už v uplynulém týdnu odmítla prvotní reakce České televize v podobě tweetů, kterými reagovala ještě v průběhu vysílání na informace v pořadu Kauzy JS. Za svými výroky si stojí, tvrdí, že ČT účelově zkresluje informace. Jaromír Soukup rovněž avizoval, že v pořadech zaměřených na ČT bude pokračovat.

Výběr všech výroků z pořadu Kauzy JS a reakci ČT na ně můžete číst v dokumentu níže nebo na webu ČT.

-mav-