Další nový pořad: Týden podle Jaromíra Soukupa

středa, 21. března 2018, 07:50 TV MediaGuru

Počet pořadů uváděných Jaromírem Soukupem se znovu rozšíří, chystá se nový večerní pořad.

Jaromír Soukup, foto: TV Barrandov

Jaromír Soukup, foto: TV Barrandov

Výčet pořadů, které jsou ve vysílání TV Barrandov spojeny s tváří generálního ředitele Jaromíra Soukupa, se dále rozšíří. Po Velikonocích se ve vysílání objeví nový pořad Týden podle Jaromíra Soukupa. Podle programových plánů se má poprvé vysílat v neděli 8. dubna v pozdějším prime-time od 22:05.

Nový pořad spojený s Jaromírem Soukupem tak zaplní další den v celkovém programovém schématu TV Barrandov. Dosud se jeho pořady vysílají obvykle ve druhém večerním slotu vždy v pondělí (Instinkty JS), v úterý (Aréna JS), ve středu (Kauzy JS) a ve čtvrtek dvojnásobně (Týden s prezidentem, Duel JS). Páteční až nedělní večery zatím zůstávaly vyhrazeny jiným pořadům. Novinka tak míří do víkendového vysílání.

Podle charakteristiky v programových plánech má nový pořad Týden podle Jaromíra Soukupa „ironicky komentovat zprávy uplynulého týdne”. Stopáž pořadu je téměř hodinová.

V neděli večer se dlouhodobě vysílají pořady 168 hodin (Česká televize) a Střepiny (Nova), které se věnují událostem uplynulého týdne. Nelze proto vyloučit, že koncept nového Soukupova pořadu bude podobný. Oba uvedené pořady se v neděli obvykle vysílají od cca 21:30, jejich délka je zhruba půlhodinová.

Soukupovy pořady celkově pomohly zvýšit podíl TV Barrandov na sledovanosti v hlavním vysílacím čase. Pokud se srovná podíl na sledovanosti ve dnech pondělí až čtvrtek, je letošní výsledek (1.1.-19.3. 2018) meziročně lepší o 0,7 procentního bodu a překračuje 5 %. V loňském srovnatelném období se ještě Soukupovy pořady nevysílaly, resp. první z nich zahájil 16.3. 2017, šlo o Týden s prezidentem.

-mav-