Módní vyhledávač Glami.cz jde poprvé do televize

středa, 7. března 2018, 11:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Glami.cz spouští svou první televizní reklamu, chce zvýšit povědomí o značce.

Zdroj: Glami.cz

Zdroj: Glami.cz

Módní vyhledávač Glami.cz z portfolia investiční skupiny Miton rozjíždí v březnu svou první televizní kampaň. Jejím cílem je zvýšit obecné povědomí o značce a upozornit cílovou skupinu na existenci služby, která pomáhá uživatelům najít módní e-shopy a značky na jednom místě, a usnadňuje tak svým zákazníkům nakupování módy.

Televizní kampani, která obsahuje sponzorské vzkazy a reklamní 30s spoty, předcházela lednová kampaň na YouTube, kde Glami.cz testovalo pomocí nástroje Brand Lift od Google tři různá kreativní zpracování svého konceptu.

„Vytvořili jsme univerzální koncept, který demonstruje princip naší služby a zpracovali jsme ho ve třech provedeních zaměřených na různé příležitosti, třeba novoroční předsevzetí nebo zimní výprodeje. Hlavním pojícím prvkem kreativ bylo využití tzv. gridu, který pomáhá názorně vyjádřit hlavní esenci služby - obrovskou škálu produktů na jednom místě. Brand Lift nám pomohl určit kreativní zpracování a sdělení pro finální TV spot,” řekla ke kampani brand manažerka Hanka Zachová, která přišla do Glami.cz začátkem roku z dublinské pobočky Google.

„Na YouTube se nám podařilo pomocí in-stream a bumper formátů zasáhnout víc než 50 % naší cílové skupiny a takřka 15% celkové populace. Měli jsme výborné výsledky v AdRecall a Consideration, oba parametry stouply během kampaně o desítky procent nad hranici benchmarku v naší kategorii,“ dodala Zachová.

Komunikační koncept vznikal interně ve spolupráci s marketingovým stratégem Tomem Hodboďem a společností Barletta Production, režisérem série spotů byl Matěj Chlupáček a hlavní protagonistkou herečka a bloggerka Beáta Kaňoková. Kampaň poběží na TV Nova do konce března.

Módní vyhledávač Glami.cz je součástí skupiny Inspigroup, která vznikla již v roce 2012 jako projekt sdružující portály, jež mají za cíl být nejlepšími vyhledávači módy a inspirovat uživatele k nákupu. Pod značkou jsou zastoupeny projekty Glami, Domodi, Stileo, a Allani. Investorem projektu je investiční skupina Miton, do jejíhož portfolia patří dále například Bonami, Rohlik, Biano, Driveto, GoOut a další.

-stk-