Na Fundliftu shání investice start-up na automatizovaný marketing

sobota, 31. března 2018, 08:34 Aktuality, Marketing MediaGuru

Start-up Incomaker poskytující cloudové řešení automatizace marketingu shání na Fundliftu investice.

Zdroj: Incomaker

Zdroj: Incomaker

 

Česko-portugalský startup Incomaker, který poskytuje cloudové řešení automatizace marketingu zejména pro malé a střední firmy, nyní poptává na Fundliftu financování formou emise dvouletých konvertibilních investičních certifikátů ve výši pět milionů korun s úrokovou sazbou 10 % p.a.

„Chceme změnit způsob, jak firmy - zejména ty malé - dělají svůj marketing. Myslíme si, že lidského mozku je škoda na to, aby jen naklikával kampaně do počítače, což je přesně to, co si mnoho současných marketérů představuje jako svou práci. My v Incomakeru věříme, že v blízké budoucnosti takovou činnost nahradí stroje a chceme tomuto vývoji jít v čele. Skuteční marketéři se ale o místa bát nemusí, naopak, budou mít víc času na kreativitu a strategii,“ uvádí Tomáš Šalamon, CEO a spoluzakladatel Incomakeru.

Software Incomaker dovede realizovat marketingové kampaně mailem, skrze sociální sítě, web, blogy, mobilní aplikace a další média, a to vše najednou. Zároveň sbírá z kampaní data a následně je analyzuje. Rovněž je údajně schopný upozornit, pokud se vyskytnou zajímavé informace o webovém provozu, konkurenci a dalších podstatných skutečnostech. Využívá k tomu systémy big data a prostředky umělé inteligence.

Incomaker se od svého počátku zaměřuje na mezinárodní trhy. V roce 2016 byl projekt oceněn grantem z programu Horizon 2020 Evropské komise, který financuje nejinovativnější projekty. Zároveň byl teprve sedmou českou společností, která v tomto programu uspěla. V roce 2017 firma zahájila své první prodeje a otestovala si tržní přijetí produktu. V následujících letech plánuje růst nejprve především na evropském trhu, a poté i na trhu globálním.

-stk-