Our Media koupila slovenský deník Pravda

pondělí, 5. března 2018, 11:55 Slovensko MediaGuru

Majitel několika regionálních TV stanic či Parlamentních Listů získal slovenský deník Pravda.

Foto: Pravda

Foto: Pravda

Novým vlastníkem společnosti Perex, která vydává deník Pravda a provozuje webové portály pravda.sk, varecha.sk, birdz.sk, avizo.sk, moment.sk, se stala společnost Our Media SR. Jejím stoprocentním akcionářem je česká společnost Our Media, kterou vlastní podnikatel a senátor Ivo Valenta spolu s mediálním magnátem Michalem Voráčkem.

„Na slovenském trhu vidíme potenciál pro rozvoj našich aktivit. Pravda je silná značka a máme zajímavé projekty a plány,“ uvedl Michal Voráček, předseda představenstva Our Media.

Místopředsedou představenstva je Jan Svoboda, který zastřešuje aktivity Iva Valenty v oblasti médií a cestovního ruchu na Slovensku. Vydavatelství Perex doposud ovládala společnost Florena, jejímž stoprocentním vlastníkem byl podnikatel Karol Biermann.

Do portfolia Our Media patří několik regionálních televizí v České republice - Regionální televize CZ, televize Praha TV, televize TVS, TV Brno1 a webový portál ParlamentníListy.cz včetně jejich slovenské verze.

Pravda je nejčtenější a nejprodávanější názorotvorný deník na Slovensku. Denně jej čte šest procent slovenské populace, což je asi 260 tisíc lidí. Vyplývá to z průzkumu MML-TGI za druhé pololetí 2017. Průzkum čtenosti pravidelně uskutečňuje společnost Median SK. Průměrný denní prodej Pravdy ve druhé polovině roku 2017 byl 36 169 výtisků. Webový portál pravda.sk v měsíci lednu 2018 dosáhl 1,6 mil. reálných uživatelů.

-mav-