Prague The Style Outlets představuje první značky

středa, 21. března 2018, 20:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Součástí nového outletu bude například Trussardi, Karl Lagerfeld, Nike, adidas, Versace Jeans nebo Hamleys.

Zdroj: Prague The Style Outlets

Zdroj: Prague The Style Outlets

Nový outlet nedaleko letiště Václava Havla Praha, jež plánuje otevření na 18. května, představuje první značky. Mezi nimi se objeví například módní prodejci jako adidas, Benetton, Bogner, Frankie Morello, Geox, Hamleys, Karl Lagerfeld, Marina Militare, Nike, Palmers, Pepe Jeans, Trussardi nebo Versace Jeans. Kromě toho nabídne i gastronomická zařízení, otevře zde například pobočka Coffee Fellows nebo HMS/Autogrill. Pro některé ze značek, například pro Marina Militare či Frankie Morello, bude otevření pobočky v Prague The Style Outlets (PTSO) vstupem na český retailový trh.

„PTSO bude přitahovat jak české zákazníky, tak turisty,“ uvádí ředitelka outletu Lenka Kholová, s tím, že kromě kombinace značek, služeb a občerstvení sází nové centrum také na interiéry inspirované historickou Prahou.

V první fázi bude outlet disponovat téměř 20 000 m2 pronajímatelné plochy a 100 obchodních jednotek. K dispozici bude 2 400 parkovacích míst. Druhá fáze zvýší celkový prostor na 30 000 m2 pronajímatelné plochy a 180 jednotek. Součástí outletu bude rovněž bezplatné Wi-Fi připojení, mobilní nabíjecí stanice, dětské koutky, chill out zóny, terasa a veřejné dopravní spojení.

Původně měl být outlet, tehdy ještě nazvaný Galleria Moda, dokončen už v roce 2008. Developer však zkrachoval a nyní projekt realizují společnosti The Prague Outlet a Neinver, jejichž celkové investice přesahují 70 milionů eur. Nové centrum nabídne přes 600 pracovních příležitostí. Před otevřením plánuje uspořádat veletrh pracovních příležitostí a také spustit rozsáhlou marketingovou kampaň, jež vychází z evropského konceptu. Kromě outdooru zahrne komunikaci na sociálních sítích a řadu akcí pro veřejnost.

Otevření Prague The Style Outlets provází právní spory s konkurenčním outletem Fashion Arena, jenž nabízí v pražských Štěrboholích 101 obchodů. Ten chtěl své prodejce zavázat smluvní doložkou, aby nemohli outletový obchod otevřít jinde. Městský soud v Praze vydal předběžné opatření, podle kterého mohou prodejci uzavírat smlouvy i na jiném místě. Vrchní soud v Praze však toto předběžné opatření následně zrušil.

The Prague Outlet považuje jednání Fashion Areny i po verdiktu Vrchního soudu za protiprávní. „Očekáváme, že protiprávnost postupu Fashion Areny potvrdí svým rozhodnutím příslušný soud v řízení o žalobě ve věci samé, kterou se domáháme uložení povinnosti zdržet se protiprávního jednání. Tuto žalobu podal The Prague Outlet počátkem letošního roku a na její projednání zatím čeká,“ uvedl nový outletový hráč ve svém tiskovém prohlášení z 9. března 2018.

Spor už také řeší antimonopolní úřad. „Pevně věříme, že Úřad ochrání nejen nás jako jediného přímého konkurenta Fashion Areny, ale též miliony spotřebitelů, kteří jsou dle našeho názoru jednáním provozovatele Fashion Areny poškozováni,“ dodává firma The Prague Outlet.

-stk-