Pražský dopravní podnik vypsal tendr na CLV v metru

pondělí, 26. března 2018, 21:25 Aktuality, Outdoor MediaGuru

DPP chce získat vyšší výnos z pronájmu reklamních prosvětlených ploch v pražském metru.

Foto: DPP

Foto: DPP

Pražský dopravní podnik (DPP) hledá firmu, která by si od něj pronajala nejméně 1196 reklamních ploch v metru. Plochy slouží k instalaci takzvaných city light vitrín (CLV), tedy prosvětlených reklamní nosičů. Plochy dosud provozovala společnost euroAWK, se kterou DPP vede soudní spory. Podnik by na pronájmu rád vydělal nejméně dvojnásobek dosavadní roční částky. Minimální cenu za pronájem jedné plochy podmínky tendru stanovují na 20.000 korun ročně.

„I pokud by vítězný uchazeč předložil nabídku jen v minimální přípustné výši, získal by DPP za pronájem nejméně 1196 ploch k instalaci city light vitrín necelých 24 milionů korun ročně. To je o více než dvojnásobek více než v současnosti,“ uvedl vedoucí marketingového odboru dopravního podniku Josef Voltr. Firmy mají na předkládání nabídek šest týdnů. Poptávkové řízení bude dvoukolové a uchazeči musí složit milionovou kauci.

Firmě euroAWK, která city light vitríny dosud provozovala, DPP vypověděl smlouvu k dubnu 2013. Firma ale výpověď neakceptovala a dál inkasovala peníze od inzerentů. Proto na ni podnik podal žalobu, kterou se domáhá vyklizení ploch. Soud koncem loňského roku společnosti nepravomocně přikázal, aby z metra reklamní nosiče odstranila. Firma se proti rozhodnutí odvolala.

DPP se soudí i s další reklamní společností Rencar, s níž uzavřel v roce 1997 ohledně reklamy v MHD dohodu, která má trvat do roku 2031. Podle DPP je smlouva neplatná a po firmě chce peníze za neoprávněné využívání ploch. Rencar s tím nesouhlasí.

-čtk-