Prima Krimi je už v balíčku pro prodej reklamy

středa, 14. března 2018, 01:05 TV MediaGuru

Media Club, který prodává reklamu pro stanice Primy, zařadil do reklamních bundlů novou stanici Prima Krimi.

Zdroj: FTV Prima

Zdroj: FTV Prima

Reklamní zastupitelství Media Club zařadilo do nově upraveného ceníku připravovaný nový kanál Prima Krimi. Ten odstartuje od 2. dubna. Prima předpokládá jeho zařazení do elektronického měření sledovanosti od samého začátku vysílání. V obou hlavních produktech Media Clubu zastává nová stanice podíl na úrovni 2,5-3 %.

Přestože nový ceník je datován od 1. března 2018, vzhledem k datu startu nové stanice fakticky vstoupí v platnost až od začátku dubna.

Televizní skupina Prima se netají tím, že nový kanál má zvýšit celkovou sledovanost stanic Primy a tedy i stanic, kterým prodej reklamního prostoru zajišťuje Media Club.

Přestože růst počtu doručených reklamních TRP se v prvních dvou měsících na stanicích Media Cubu meziročně zvýšil, nárůst není tak velký jako ve stejném období loni. Media Club si ve své primární skupině 15-69 udržuje nejsilnější podíl na českém reklamním TV trhu. V divácké skupině 15-54, na kterou prodává skupina Nova, je za první dva měsíce letošního roku podíl obou hlavních hráčů vyrovnaný.

Podíl na doručených TRP, 15-69, I-II/2018

Nielsen Admosphere

Podíl na doručených TRP, 15-54, I-II/2018

Nielsen Admosphere

Nové rozložení stanic Media Clubu

Poměr rozložení na jednotlivých programech v rámci balíčků Bundle Exclusive je nově stanoven následovně: Prima 49 %, Prima Cool 14 %, Prima Krimi 3 %, Prima Love 7 %, Prima Zoom 6 %, Prima Max 7 %, skupina Barrandov 3 % a ostatní zastupované stanice 11 %.

V rámci Bundle Total je rozložení: Prima 40 %, Prima Cool 11,2 %, Prima Krimi 2,5 %, Prima Love 5 %, Prima Zoom 5 %, Prima MAX 7 %, skupina Barrandov 20 % a ostatní zastupované stanice vyjma skupiny Barrandov 9,3 %.

Zdroj: Ceník Media Clubu od 1.3. 2018

-mav-