Sazka inovuje Kavárnu Štěstí, přidává hravé prvky

sobota, 17. března 2018, 08:10 Aktuality, Marketing MediaGuru

Sazka redesignuje kolínskou Kavárnu Štěstí, zavádí hravé prvky.

Po roce fungování Kaváren Štěstí přichází Sazka s inovací. Redesignuje svou kolínskou pobočku, do konceptu začleňuje nové hravé prvky.

V současnosti má Sazka pět kaváren, s nimiž si zkouší různé lokality. V Praze se Kavárna Štěstí nachází v obchodním centru Flora, centrum města testuje v ulici Národní, dopravní tepna zase u metra Budějovická. „První regionální expanze byla do obchodního centra v Kladně, nyní otevíráme kavárnu ve zcela novém designu v centru Kolína,“ vysvětluje Veronika Diamantová, mluvčí Sazky.

Nová podoba kolínské kavárny je dílem návrhářské dvojice Martiny Spurné a Janky Murínové. Základní barevné schéma respektuje firemní barvy Sazky, zároveň došlo k rozdělení prostoru na několik pomyslných zón, z nichž má každá trochu jiný účel i atmosféru.

„Spojujícím prvkem našeho návrhu je jednoznačně hravost,“ vysvětluje designérka Janka Murínová. „Vycházely jsem z toho, že neexistuje nic jako typizovaný návštěvník kavárny,“ doplňuje ji architektka Martina Spurná a dodává: „Pro někoho je kavárna místem setkávání, někdo přijde do kavárny pracovat a někdo zase chce jen chvíli v klidu posedět.“ Kromě relativně tradičního hlavního prostoru tak návštěvník v kavárně najde i lounge zónu pro jednotlivce, stylizovaný „rentiérský“ koutek s lesní tematikou, kde může posedět skupina lidí, či odlehčený prostor se zavěšenými houpačkami.

Kolínská Kavárna štěstí prošla redesignem, foto: Sazka.

Kolínská Kavárna štěstí prošla redesignem, foto: Sazka.

Součástí Kavárny štěstí v Kolíně je i stylizovaný „rentiérský“ koutek s lesní tematikou, foto: Sazka.

Součástí Kavárny štěstí v Kolíně je i stylizovaný „rentiérský“ koutek s lesní tematikou, foto: Sazka.

V kavárně se nachází i odlehčený prostor se zavěšenými houpačkami, foto: Sazka.

V kavárně se nachází i odlehčený prostor se zavěšenými houpačkami, foto: Sazka.

Kavárny štěstí staví na nabídce občerstvení i kávy, ale tzv. Šťastných nápojů, k nimž dostanou zákazníci navíc stírací los. Celým konceptem navíc prochází symbolika dvanácti ikonických smajlíků. Najdou-li je zákazníci na speciálních losech, mohou vyhrát  i 100 000 korun.

Na další rozvoj hravých prvků se Sazka chce nyní soustředit. „Od dubna budeme zařazovat do jednotlivých kaváren i různé hravé prvky, ať už na principu stírání, kola štěstí v netradiční podobě nebo zábavné prostírání. Právě hravost je v DNA Sazky, unikátní zábavní prvky by nám měly pomoct budovat u našich zákazníků věrnost,“ doplňuje Diamantová.

Sazka v kavárnách pracuje také s krátkodobými promoakcemi, jež jsou spojené s losy a významnými dny. Speciální nabídky menu losů s kávou se vztahují například na Svátek zamilovaných nebo pátek 13., v nabídce jsou i Rentiérská káva, Magické týdny a připravuje se ještě Velikonoční LOSíček či Pohádkové týdny se Zlatou rybkou.

V Kavárně štěstí pracuje Sazka s krátkodobými promoakcemi, zdroj: Sazka.

V Kavárně štěstí pracuje Sazka s krátkodobými promoakcemi, zdroj: Sazka.

Kreativa na speciální akce vzniká in-house s cílem, aby bylo sdělení maximálně jednoduché.

-stk-