Shop Roku: Nejkvalitnějším e-shopem je Notino

neděle, 25. března 2018, 08:55 Aktuality, Marketing, Internet & Mobil MediaGuru

Už podruhé za sebou se stal absolutním vítězem Ceny kvality soutěže ShopRoku e-shop Notino.

Foto: Heureka

Foto: Heureka

Nejkvalitnějším e-shopem na českém trhu byl v uplynulém roce e-shop s parfémy Notino.cz – už podruhé za sebou se stal absolutním vítězem Ceny kvality soutěže ShopRoku. Nejvíce hlasů od internetových uživatelů dostal e-shop OnlineShop.cz, který zvítězil v Ceně popularity. Cenu Heureky získal od odborné poroty e-shop Mixit. 

Soutěž ShopRoku o nejpopulárnější a nejkvalitnější české e-shopy letos vyhlásila Heureka už podeváté. „Cílem soutěže je zákazníkům pomoci s výběrem – ukázat na e-shopy, které patří k absolutní špičce české e-commerce, především co se služeb a servisu týče. České e-shopy dlouhodobě patří k vrcholu e-commerce, nabízí zákazníkům prvotřídní servis, a tak rozhodně zaslouží být oceněni,“ vysvětlil Tomáš Braverman, ředitel nákupního rádce Heureka.cz.

Cena kvalita vychází z celkového hodnocení zákazníků, kteří po nákupu v daném e-shopu vyplní dotazník spokojenosti. V uplynulém roce jich vyplnili zhruba 4,5 milionu. O ceně popularity hlasují sami zákazníci, kteří do soutěže letos poslali celkem 138 000. „To je další důkaz toho, že online nakupování v Česku roste a je o něj zájem – meziročně rostla česká e-commerce vloni o 18 %,“ dodal Tomáš Braverman s tím, že celková útrata v e-commerce činila 115 miliard korun.  

Cenu Heureky obdržel e-shop Mixit.cz. „V Ceně Heureky získal ocenění e-shop Mixit.cz, především díky originalitě nápadu a také vstřícnosti ke svým zákazníkům. I když to není na českém trhu žádný nováček, všechny porotce zaujal,“ doplňuje Tomáš Braverman. Mezi finalisty byl také  e-shop Countrylife.cz, zabývající se zdravou výživou, a hračkářství Tyniko.cz, které si zakládá na výrobě a prodeji tradičních dřevěných hraček a didaktických her s ohledem na ekologii.

Přehled všech vítězů ve všech kategoriích naleznete zde.

-stk-