Tomášek odejde z čela Aktuálně.cz, střídá ho Pazderka

pondělí, 12. března 2018, 09:10 Lidé , Aktualizováno MediaGuru

Zpravodajský server Aktuálně.cz opustí jeho spoluzakladatel a dlouholetý šéfredaktor Pavel Tomášek.

Pavel Tomášek, foto: Aktuálně.cz

Pavel Tomášek, foto: Aktuálně.cz

Jeden ze spoluzakladatelů zpravodajského serveru Aktuálně.cz Pavel Tomášek odchází z pozice šéfredaktora. Mediální společnost Economia v průběhu dopoledne odchod Pavla Tomáška potvrdila. Uvedla, že od 1. dubna 2018 převezme vedení Aktuálně.cz Josef Pazderka, který v Economii pracuje od roku 2016.

Personální změnu Economia nezdůvodnila, sdělila pouze, že Pavel Tomášek odchází po dohodě.  Ředitel redakcí Economie Vladimír Piskáček uvedl, že Josef Pazerka je pro něho a pro čtenářem garantem „maximálně kvalitního a objektivního obsahu".

Aktuálně.cz má podle Economie nabízet stále více obsahu formou videa. Josef Pazderka má za úkol tuto strategii společně s šéfem týmu multimédií Filipem Černým dále rozvíjet. 

Josef Pazderka, foto: Economia, Filip Singer

Josef Pazderka, foto: Economia, Filip Singer

Josef Pazderka je trojnásobným držitelem Novinářské ceny, v Economia pracuje od listopadu 2016. V minulosti působil jako humanitární pracovník obecně prospěšné společnosti Člověk v tísni. Následně pobýval jako reportér a zahraniční zpravodaj České televize v Rusku (2006 až 2010) a v Polsku (2012 až 2016), odkud pokrýval také dění v Pobaltí, Bělorusku a na Ukrajině. 

Pavel Tomášek patří ke skupině novinářů, která založila Aktuálně.cz jako první ryze onlinový český deník. Během prvního roku vedl zahraniční rubriku. Dál působil především jako šéfeditor zodpovědný za speciální projekty, s krátkými odbočkami, kdy řídil video zpravodajství a sportovní oddělení. Od roku 2008 působil čtyři roky jako produktový manažer Aktuálně.cz. Šéfredaktorem byl od roku 2012.  

Aktuálně.cz se řadí do skupiny největších tuzemských zpravodajských serverů. V letošním roce se jeho návštěvnost dostala přes 3 miliony reálných uživatelů měsíčně, což je jeho nejlepší historicky výsledek (zdroj: NetMonitor). 

-mav-