ZOOT po třech letech končí s tištěným časopisem

středa, 21. března 2018, 10:40 Marketing MediaGuru

Po třech letech ukončí ZOOT svůj tištěný časopis, více se zaměří na digitální obsah.

Zdroj: ZOOT

Zdroj: ZOOT

E-shop s módou ZOOT ukončuje po třech letech svůj tištěný lifestylový časopis. Poslední dvojčíslo vyšlo na konci loňského roku, nyní se plánuje ještě speciální výtisk Best of. 

Ukončení tištěného obsahové projektu ZOOTu je důsledkem přehodnocení obsahové strategie a větší zaměření na digitální prostředí. „Chceme náš obsah dostávat více do onlinu, zejména na sociální média. Cílem je vše vzájemně provázat, a zpřístupnit tak více lidem,“ vysvětlila na dotaz MediaGuru.cz tisková mluvčí společnosti Andrea Burgerová. 

První číslo tištěného časopisu vyšlo v dubnu roku 2015 s cílem budovat vztah se zákazníky a oslovit nové. Původně vycházel s měsíční periodicitou, následně jako dvouměsíčník, a to v nákladu 50 tisíc výtisků. Vytvářen byl in-house, distribuován byl na výdejnách radosti ZOOT, kromě toho měl více než 400 distribučních partnerských míst ve vybraných kavárnách a kadeřnictví či ve vlacích Leo Express. Na přání byl také zasílán zákazníkům domů. Publikován byl nejen v češtině, ale i ve slovenské a rumunské mutaci. 

-stk-