CerebroAd upravila ceník a rozšířila statistiky

úterý, 3. dubna 2018, 11:50 Internet & Mobil MediaGuru

Změny v ceníku pracují se systémem kreditů, klienti sami rozhodují o výši slev.

Zdroj: CerebroAd.com

Zdroj: CerebroAd.com

Od začátku února zavedla CerebroAd.com, která poskytuje nástroj pro měření a analytiku dat z on-line kampaní tzv. adservingové služby, nový ceník. V něm upustila od dosud aplikovaných individuálních cen. Nově klientům nabízí možnost využívat služeb podle výše kreditu, který si zaplatí. Jde o podobný systém, jaký používají například platformy Sklik nebo Adwords. Klienti si zároveň i úrovní nabití kreditu mohou sami určovat výši slev, které získají. „Podle toho, kolik si klient nabije, tak obdrží procentuální bonusy – například při dobití 80 tis. Kč získá 100 % kreditu navíc,“ přibližuje spoluvlastník firmy Alexander Bruna. Ceny mají být jednotné, bez servisních poplatků a rovněž bez minimálního poplatku pro využívání služeb. „Pokud si klient chce zaplatit jen sto korun měsíčně, může,“ říká Pavel Pastor, zakladatel projektu.

„Bojovali jsme s dohadováním na ceně a s tím, že klienti měnili své představy, přičemž cena služeb už byla daná. Teď je to jednoduché. Klienti investují jen podle toho, co chtějí využít, a sami se můžou rozhodnout, jakou chtějí slevu. Je to transparentní. Nikomu jsme nezdražili,“ vysvětluje Pavel Pastor.

Podle Alexandera Bruny je také výhodou nového ceníku lepší marketingové využití. „S kreditem lze pracovat. Máme vymyšlené akce v průběhu roku, kdy budeme kredity rozdávat – příkladem mohou být akční časově omezené nabídky zvýhodněného kreditu. Zároveň každému novému klientovi nabízíme kredit 500 Kč zdarma,“ říká. Dodává, že cílem těchto změn je také to, aby malí, střední a i ti největší klienti měli možnost vyhodnocovat a ověřovat si efektivnost svých kampaní na základě přesných informací.

To má podpořit i další novinka, která v rámci CerebroAd.com spočívá v nové možnosti poměřovaní kliků a počtu návštěv podle Google Analytics. „Vedle ukazatelů CTR a CPC mohou klienti nově vidět i ceny za návštěvu CPV. Přestože je to parametr dostupný i v Google Analytics, u nás se objevuje přímo v adserveru a klienti tak mohou lépe optimalizovat a třeba vylučovat neefektivní domény. To už dnes klienti hojně využívají, například i z důvodu brand safety. Je to pro klienta další nástroj kontroly,“ uvádí Pastor s tím, že výsledky jsou na 99 % shodné s údaji v Google Analytics. Podle jeho slov je novinka vhodná i pro klienty, kteří nechtějí pouštět třetí subjekty do svých podrobných dat Google Analytics, kde jsou vedle uvedených základních parametrů i další informace, které už nemusí chtít klienti sdílet. Základní výsledky tak mohou v systému CerebroAd.com vidět všechny zúčastněné strany.

CerebroAd.com rovněž nastavila svoji technickou podporu v českém jazyce. Reakci garantuje do 48 hodin, ve skutečnosti má být ale ještě rychlejší. Zároveň plánuje rozvoj svého týmu vývojářů o dva až tři nové lidi a ještě v prvním pololetí chce oznámit uvedení další významnější novinky. 

-mav-