ČT omezí doplňkové služby, Déčko i ČT sport naladí všichni

čtvrtek, 19. dubna 2018, 16:40 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize umožní divákům, aby všechny její programy od 24. 4. naladili na jednom místě.

Foto: Česká televize

Foto: Česká televize

Česká televize přistoupila v rámci postupného přechodu na nový vysílací standard DVB-T2 k dočasnému řešení, kdy bude všech šest jejích kanálů dostupných ve stávajícím multiplexu 1. Chce tak divákům poskytnout více času na to, aby se připravili na definitivní přechod na DVB-T2, ke kterému dojde v listopadu 2019. Divákům, kteří nyní sledují vysílání České televize přes multiplex 1, tak bude po 24. 4. stačit spustit jednorázově automatické ladění na televizoru k tomu, aby mezi svými programy nalezli také ČT :D a ČT art.

Proto dojde k částečnému snížení rychlosti a rozsahu doplňkových služeb, jako je elektronický programový průvodce či teletext, a také k dílčímu snížení obrazové kvality programů. Dočasné řešení má trvat do listopadu 2019.

Programy ve vysokém rozlišení a s nabídkou dodatečných služeb budou dostupné v přechodové síti DVB-T2, která bude po listopadu 2019 jedinou terestrickou platformou, kde bude vysílání ČT na celém území ČR k dispozici.

Spuštění přechodové sítě ČT pro DVB-T2, ke kterému došlo na konci března, si vyžádalo některé přesuny stanic v rámci multiplexů. Konkrétně se to týkalo stanic ČT:D a ČT art a od května se to mělo týkat i kanálu ČT sport. 

-mav-