DPP může BigBoardu pronajmout plochy na 60 tramvajích

středa, 4. dubna 2018, 07:50 Aktuality, Outdoor MediaGuru

Vrchní soud vydal předběžné opatření, kterým DPP umožnil pronajmout plochy na nových tramvajích.

Škoda ForCity, foto: DPP

Škoda ForCity, foto: DPP

Pražský dopravní podnik (DPP) může pronajmout reklamní plochy na 60 tramvajích 15T ForCity. Vrchní soud v Praze zamítl předběžné opatření, kterým soud DPP nařídil, aby umožnil firmě Rencar spravovat reklamu na tramvajích. Dopravní podnik tak může pronajmout reklamní plochy vítězi poptávkového řízení, kterým je společnost BigBoard. Návrh předběžného opatření podal Rencar, se kterým se DPP pře o platnost smlouvy na reklamu v MHD.

Důvodem pronájmu reklamních ploch jiné společnosti je snaha zvýšit zisky. „Snažíme se maximalizovat příjmy pro Dopravní podnik. Za reklamu na plochách jedné tramvaje jsme dosud od Rencar dostávali zhruba 11 tisíc korun, od BigBoardu obdržíme přibližně 85 tisíc korun, tedy přibližně osminásobek," uvedl vedoucí marketingu a komunikace DPP Josef Voltr.

„Není pro nás překvapivé, že DPP přihrála další zakázku BigBoardu, protože snahou DPP je stávající smlouvu společnosti Rencar předat konkurenčnímu hráči. Hráči, kterému propadly příjmy z reklamy u dálnic, a platnou smlouvou s Rencar by tak mohl nahradit výpadek příjmů a uspokojit své investory,“ sdělil ČTK generální ředitel společnosti Rencar Pavel Slabý.

„Budoucí spolupráce DPP se společností BigBoard vychází z transparentního jednání a výběrového řízení, jehož vítězem se BigBoard stal díky nejvyšší nabídnuté ceně. Největší podnik hlavního města Prahy, a tím pádem všichni Pražané, díky nové smlouvě získají za srovnatelný prostor osmkrát více, než tomu bylo v případě předchozího, zjevně nevýhodného 33 letého kontraktu s firmou Rencar,“ dodal za BigBoard její finanční ředitel Marek Pavlas. 

Dlouhodobý spor vedou DPP a Rencar zejména o platnost smlouvy na provoz reklamy v MHD z roku 1997. Podle DPP je smlouva neplatná a po firmě chce peníze za neoprávněné využívání ploch. S tím Rencar nesouhlasí. Firmy na sebe vzájemně podaly žaloby. Soud verdikt zatím nevynesl.

-čtk-