KFC rozšiřuje nabídku snídaní na celou ČR

úterý, 17. dubna 2018, 13:45 Aktuality, Retail MediaGuru

Po testovací fázi zařazuje KFC svou nabídku snídaní plošně po celé republice, do budoucna zvažuje i jejich rozvoz.

Zdroj: KFC

Zdroj: KFC

Síť fastfoodových restaurací KFC rozšiřuje svou nabídku snídaní plošně na všechny své restaurace v České republice. Reaguje tak na vzrůstající trend Čechů snídat mimo domov, a to jak ve všední dny, tak o víkendu. 

Snídaňovou nabídku nedávno zavedlo KFC v Maďarsku a Polsku a na obou trzích se novinka setkala s úspěchem. V České republice bude nabídka podobná, obsahovat bude jak slané, tak sladké varianty, například toasty a qurrito s vejcem, slaninou a sýrem čedar, dále kuře v bagelu či ciabattě s vejcem, rukolou a sýrem, toast se sýrem a vajíčkem, lívance s čokoládovou, jahodovou nebo karamelovou polevou, a jogurt s müsli a jahodami. 

„Naše nabídka je založena na čerstvých surovinách, skvělé chuti a přípravě jídla těsně před jeho podáváním. To je přesně to, co zákazníci KFC oceňují na našem standardním menu a promítne se to i do toho snídaňového,“ uvádí Libor Hubík, KFC prezident pro ČR a Rakousko, a dodává: „Naše sendviče budou připravovány přímo v restauracích z čerstvých vajíček, zeleniny, slaniny a kuřecího masa. Nově také bude v nabídce čerstvý pomerančový džus.“

„Snídaně se v jiné variantě ve vybraných restauracích v České republice již testovaly a byly velmi kladně přijímány, proto jsme se nyní rozhodli zavést ranní menu plošně,“ komentuje Hubík a dodává: „Nabídka bude nejprve k dispozici pouze na restauracích a časem zvážíme, zda ji zavedeme i do služby KFC Rozvoz.

Kromě snídaní bude k dispozici v restauracích i převážná část stávající nabídky. Snídaně se budou prodávat do 10:30. 

Podle průzkumu MML-TGI až téměř třetina Čechů nesnídá doma. Z řetězců se na snídani mimo domov soustředí už například McDonald’s, kde zájem o snídaně roste. Zatímco na českém trhu podává snídaně jen do půl jedenácté, na americkém či australském trhu po celý den. Trendu snídat mimo domov vycházejí vstříc také kavárenské řetězce jako Starbucks, Costa Coffee či Cross Café, nabízející zejména sladké varianty, nebo například pekárny Paul. 

-stk-