Práva na hokejovou extraligu získaly O2 TV a ČT

středa, 4. dubna 2018, 11:55 TV MediaGuru

Přenosy hokejové extraligy vstoupí od příštího ročníku i na placenou stanici O2 TV Sport.

Foto: O2 TV Sport

Foto: O2 TV Sport

Hokejová extraliga se bude od příštího ročníku 2018/2019 vysílat i na placené televizi O2 TV. Uzavření kontraktu se společností BPA sport marketing oznámila společnost O2 na středeční tiskové konferenci. Extraligové přenosy ale nabídne i Česká televize, která rovněž uzavřela smlouvu s BPA. Vysílací práva na Tipsport extraligu byla podepsána do roku 2023.

Vysílání hokejové extraligy se od nového ročníku rozloží do pěti dnů v týdnu. O2 TV Sport bude exkluzivně vysílat ve středu, v pátek a v sobotu. ČT sport bude vysílat v úterý a v neděli. O2 TV  i ČT sport mají práva i na vyřazovací část a finále extraligy. V play-off si bude ČT právo první volby střídat s O2 TV.

Celkem by měla O2 TV přinést na osmdesát přímých přenosů v každém roce. Chystá také doprovodný magazín po vzoru fotbalového Tika Taka, pro hokejovou verzi se inspirovala v zámoří.  V tuto chvíli buduje redakci pro hokejové přenosy, údajně oslovila nejlepší experty na trhu. Počítá asi s desetičlenným týmem spolupracovníků. „Chceme zaujmout další diváckou skupinu, ta nám zatím chyběla,“ zdůvodnila zájem o hokejový obsah Anna Lenerová, šéfka obsahu O2 TV s tím, že jednání o získání hokejových práv trvala déle než rok.

Vysílací plán ELH od 2018/2019

Vysílací plán ELH od 2018/2019

Nové rozložení vysílacích práv znamená, že Česká televize po devíti letech mění vysílací plán. „Výrazněji odliší tři typy tradičních pořadů, které jsou součástí hokejového vysílání více než dvacet let - Buly hokej živě, Buly a Hokej den poté. Úterý a neděle budou patřit Buly hokej živě s vybraným utkáním, v pátek nabídneme aktuální reportáže a zajímavosti ze zápasů v pořadu Buly a pondělní Hokej den poté zrekapituluje události, osobnosti a momenty týdne v českém hokeji,“ uvedl šéfkomentátor programu ČT sport Robert Záruba.

ČT zároveň oznámila, že vlastní vysílací práva na všechna hokejová mistrovství světa, a to minimálně do roku 2023.

O2 TV v současnosti disponuje třemi kanály: O2 TV Sport, O2 TV Fotbal a O2 TV Tenis. V plánu měla také uvedení stanice O2 TV Hokej, jejíž spuštění by se se zahájením hokejového vysílání nabízelo. O2 TV ale spuštění hokejové stanice zatím neoznámila, údajně přemýšlí nad tím, jak portfolio svých sportovních kanálů strukturovat. „Hledáme nejsprávnější systém, jak hokej divákům doručovat, abychom přinesli i zbytek kanálu atraktivní v době, kdy se liga nehraje. Nemusí to být nutně O2 TV Hokej,“ naznačila Lenerová. Jak se O2 TV rozhodne, chce oznámit v nejbližších týdnech.

K 30. lednu 2018 evidovala O2 TV 275 tisíc aktivních set top boxů. Obsah O2 TV Sport Na den je nyní navíc dostupný i v HbbTV aplikaci TV Prima

-mav-