Studie Teen Trends přináší pohled na generaci Z

pondělí, 23. dubna 2018, 16:00 Aktuality, Výzkum MediaGuru

Co zajímá teenagery, jak konzumují média nebo jaký je jejich názor na značky, ukazuje studie OMG Research.

Zdroj: Omnicom Media Group

Zdroj: Omnicom Media Group

Zájem o sledování seriálů, poslech hudby, využívání internetu k zábavě a menší zájem o televizi, rádio nebo noviny. Na druhé straně neustálé online připojení, skupinová komunikace přes Messenger nebo postupný přechod z Facebooku na Instagram. To jsou některé ze závěrů studie o generaci Z, kterou zpracovalo výzkumné oddělení OMG Research skupiny Omnicom Media Group.

Studie s názvem Teen Trends přináší pohled na chování a názory generace Z v oblastech internetu a sociálních sítí, médií, zábavy, lifestylu, vztahů nebo nakupování. Studie vznikla formou hloubkových rozhovorů s teenagery ve věku 12-19 let v letošním březnu.

Studie je aktuálně nabízena k prodeji, přičemž snahou OMG Research je dále mapovat novinky a trendy v populaci mladých. Výzkum bude probíhat kvalitativními výzkumnými technikami zhruba každé tři měsíce. Zaměří se na nejpoužívanější sociální sítě, značky, mobilní aplikace, oblíbené youtubery, kapely či technologické novinky. V další vlně si budou moci případní zájemci z řad klientů zadat vlastní okruhy , či své konkrétní dodatečné otázky.

V případě zájmu o studii je možné obrátit se na: zuzana.sindelarova@omnicommediagroup.com

-mav-