Barbara Nesvadbová odchází z časopisu Harper′s Bazaar

čtvrtek, 3. května 2018, 18:00 Tisk, Lidé MediaGuru

Dlouholetá šéfredaktorka Barbara Nesvadbová odchází, časopis dočasně vede Lada Rudovská.

Barbara Nesvadbová, foto: Bauer Media Praha

Barbara Nesvadbová, foto: Bauer Media Praha

Po více než 17 letech opouští Barbara Nesvadbová pozici šéfredaktorky lifestylového magazínu Harper′s Bazaar. Vydavatelství Bauer Media, které časopis vydává, potvrdilo, že se s Barbarou Nesvadbovou domluvilo k 4. květnu 2018 na ukončení spolupráce. Magazín do jmenování nového šéfredaktora dočasně povede publisherka licencovaných titulů Bauer Media Lada Rudovská

Nová šéfredaktorka nebo šéfredaktor se má časopisu ujmout přibližně za dva měsíce. Barbara Nesvadbová se chystá nadále plně věnovat svým literárním a charitativním projektům, informovalo vydavatelství Bauer Media. „Děkuji Báře Nesvadbové za její dlouholetou práci pro Harper´s Bazaar a oceňuji její přínos k etablování této významné značky na českém časopiseckém trhu,“ uvedla generální ředitelka Bauer Media Karin Vedrová.

Do vedení Harper's Bazaar byla Barbara Nesvadbová jmenovaná v lednu 2001, tehdy časopis vydávala společnost Stratosféra. Před příchodem do Stratosféry zastávala pozici šéfredaktorky magazínu Playboy a ještě dříve časopisu Xantypa. Je známa jako spisovatelka (napsala 12 knih).  Je patronkou UNICEF, členkou neziskové společnosti Startujeme, zaměstnávající mentálně handicapované spoluobčany, a zakladatelkou Be Charity, která se stará o děti nemocné, po úrazech a handicapované. 

-mav-