Brain One zakládá skupinu agentur Brain Family

úterý, 29. května 2018, 09:10 Aktuality, Reklama MediaGuru

Brain One zakládá skupinu agentur Brain Family, začleňuje sem agentury Bumerang Film a Spoj.se.

Roman Zámečník, Lukáš Krčil, Martin Zdražil, foto: Brain One

Roman Zámečník, Lukáš Krčil, Martin Zdražil, foto: Brain One

Marketingová agentura Brain One vytváří skupinu Brain Family. Vedle Brain One sem začleňuje videoprodukci Bumerang Film, kde drží 30% podíl, a grafické studio Spoj.se (podíl 40 %). Skupina zaměstnává 28 lidí, loňský obrat dosáhl 20,5 milionu korun. V blízké době se Brain Family plánuje rozšířit o další dvě agentury v oblasti sociálních sítí a nákupu médií. Chce také rozšiřovat svůj tým seniorních profesionálů.

„Klienti dnes chtějí silného partnera, který jim pomůže s klíčovými marketingovými aktivitami, a hlavně doručí zákazníky. Nemohli jsme být v jednom týmu odborníkem na všechno, a proto jsme hledali partnery, kteří se budou vzájemně doplňovat. V Brain Family spojujeme kulturu a tempo malých agentur s komplexními marketingovými službami. Díky jednotnému řízení doručujeme kvalitní výsledky při každém kroku,“ uvedl Lukáš Krčil, CEO a spoluzakladatel Brain Family.

Služby Brain Family nyní využívají např. CZC.CZ, ETA, Isover, Vivantis.

Brain One se soustředí na strategické nastavování a rozvoj značek i řízení vztahu s klientem.

Bumerang Film, vedený Janem Peroutem, je osmičlenný audiovizuální tým specializující se na tvorbu reklamních spotů.

Spoj.se, vedené Tomášem Kleinem, je pětičlenný tým grafických designérů fungující od roku 2011. 

Samotná Brain Family není konečným cílem. Zakladatelé plánují v roce 2020 otevřít investiční fond. „Startupům nabídneme nejen investici, ale taky komplexní marketingovou a produktovou podporu, která jim pomůže s počátečním růstem,“ říká Martin Zdražil, stratég a spoluzakladatel Brain Family.

-mav-