ČT začne natáčet kriminálku pro děti Kriminálka 5.C

čtvrtek, 24. května 2018, 11:25 TV, Aktuality MediaGuru

Česká televize představí na festivalu ve Zlíně filmy a dokumenty, zahájí také natáčení kriminálky pro děti.

Česko-slovenský film Nina, foto: ČT

Česko-slovenský film Nina, foto: ČT

Na Mezinárodním festivalu pro děti a mládež ve Zlíně, který začne v pátek 25. května, představí Česká televize dvanáct filmů a dokumentů, tři z nich v soutěžní sekci. Česká televize ve Zlíně zároveň zahájí natáčení nového seriálu pro děti Kriminálka 5. C.

Historicky první česká kriminálka určená pro děti vzniká v režii Juraje Nvoty. První klapka třináctidílného seriálu, v němž se objeví i Bolek Polívka, padne v úterý 29. května. 

Česká televize na Zlínském festivalu rovněž symbolicky zahájí takřka sto dní trvající oslavy pěti let existence stanice ČT:D. 

Osmapadesátý ročník festivalu uvede v předpremiéře česko-slovenský film Nina, který je zahajovacím filmem celého festivalu. V kategorii celovečerních hraných filmů pro děti se představí snímek Přání k mání s Martinem Myšičkou a Jitkou Čvančarovou a v sekci animovaných filmů cyklus lidových písniček od Venduly Chalánkové Zpívejte s námi. Letos poprvé je na festivalu zastoupena i soutěžní kategorie dokumentů, v té bude tvorbu ČT reprezentovat snímek Kateřiny Hager Děti online. Mimo soutěž diváci ve Zlíně uvidí dalších osm snímků ČT.

-mav-