Do Pařížské ulice přišly nové značky

úterý, 22. května 2018, 14:55 Retail, Aktuality MediaGuru

Céline, Brunello Cucinelli, Hogan, Philipp Plein, Valentino, Elisabetta Franchi a Furla, to jsou nové značky v luxusní ulici Pařížská.

Pařížská ulice, foto: CBRE

Pařížská ulice, foto: CBRE

Na pražskou Pařížskou vstoupily v posledních měsících podle studie společnosti CBRE nové značky Céline, Brunello Cucinelli, Hogan, Philipp Plein, Valentino, Elisabetta Franchi a Furla. Kvůli nedostatku retailových prostor, se rozšiřuje pražská „luxusní ulice“ do přilehlých ulic Pařížské, Na Příkopě a dalších.

I nadále je Pařížská nejdražší ulicí ve střední a východní Evropě, kde měsíční nájem činí 225 eur za m2. V ulici Na Příkopě je to 220 eur za m2. „Pařížská ulice stále udává úroveň nejvyššího dosahovaného nájemného v České republice a je o ni pořád velký zájem. V posledním roce zde byla otevřena řada nových obchodů. Z realitního pohledu však k mnoha změnám nedošlo, dlouhodobí nájemci často jen změnili koncept ve své jednotce. Je to lokalita pro ty nejsilnější. Kromě mateřských společností velkých mezinárodních značek zde otevírají obchody jen silné lokální skupiny, které zastupují portfolio luxusních módních značek,” komentuje Tomáš Beránek, Head of High Street Retail and Tenant Representation společnosti CBRE.

Top 10 globálních high streets podle úrovně nejvyššího dosahovaného nájemného v prémiových lokalitách

Trh

EUR/m2/měsíc

New York

2 291

Londýn

1 436

Hong Kong

1 290

Paříž

990

Tokio

915

Sydney

823

Peking

740

Zurich

696

Singapore

601

Guangzhou

591

V roce 2018 CBRE očekává podobně stabilní trend. Luxusní značky, které byly dosud mimo Pařížskou, se sem snaží přesunout své prodejny. CBRE také monitoruje na trhu poptávku několika nových značek.

V současnosti operuje v Pařížské ulicí několik společností. Luxury Brand Management manželů Bakalových provozuje butiky s luxusními hodinářskými značkami Audemars Piguet, Breitling a módními značkami Bottega Veneta, Saint Laurent, Givenchy, Balenciaga, Tom Ford, Ermenegildo Zegna, Versace, Tod’s, Diesel, Vivienne Westwood, Alexander McQueen, Lanvin, Jil Sander, Roberto Cavalli, Chloé, Stella McCartney a nově Valentino. Skupina Carollinum Tamary Kotvalové má butiky Carollinum, Rolex, Patek Philippe a Montblanc. Podnikatelka Lenka Vejvalková zde se svou společností Literix Group zastupuje značky Brunello Cucinelli, Hogan, Dolce & Gabbana a Salvatore Ferragamo. V přilehlé Široké ulici vlastní butik La Perla a klenotnictví Boucheron Vladan Hájek. Společnost Premium Fashion Brands (PFB), za níž stojí právník Jaroslav Havel, chce na Pařížské otevřít flagship store značky Hugo Boss. Vedle toho má v Pařížské svou pobočku značka Nespresso společnosti Nestlé a také COS z portfolia skupiny H&M.

 -stk-