Globus otevírá v Pardubicích první malou prodejnu

středa, 30. května 2018, 10:00 Aktuality, Retail MediaGuru

Pod názvem Globus Fresh otevírá síť hypermarketů první malý prodejní formát.

První prodejna Globus Fresh otevírá v Pardubicích, foto: Globus.

První prodejna Globus Fresh otevírá v Pardubicích, foto: Globus.

Síť hypermarketů Globus uvádí nový koncept maloformátové prodejny Globus Fresh, se kterou míří do osídlených lokalit a nabídne zákazníkům čerstvé potraviny se značkou Poctivá výroba Globus – tedy pekařství, cukrářství, maso nebo uzeniny, které se vyrábí v každém Globusu. První obchod bude otevřen 31. května v Pardubicích na sídlišti Dubina na ploše 165 m2, další  se plánuje na podzim v Praze.

„Z našich průzkumů vyplývá, že zákazníci naše hypermarkety navštěvují z velké části především kvůli širokému sortimentu čerstvých potravin naší vlastní výroby. Na tomto zjištění jsme rozvinuli celý koncept malých prodejen. Budou blíže zákazníkům a nabídnou to nejlepší z Poctivé výroby Globus,“ řekla za hypermarket Globus tisková mluvčí Pavla Hobíková.

Prodejna v Pardubicích Dubině je od místního hypermarketu Globus vzdálena jen osm kilometrů a potraviny z něj budou dováženy do obchodu tolikrát, kolikrát bude potřeba. Vzdálenost od hypermarketu bude zohledněna i pro umístění každého dalšího Globusu Fresh. „Globus Fresh je prodlouženou rukou hypermarketu, aby zákazníci pro naše čerstvé potraviny nemuseli daleko,“ vysvětlila Pavla Hobíková.

Prodejny Globus Fresh nemusí být do budoucna vždy stejné, co se týče velikosti či sortimentu. „V Pardubicích jde o prostory bývalé samoobsluhy, ale příště to může být prostor po jiné provozovně. Může být i větší a nabídnout z Poctivé výroby Globus víc než pečivo, maso a uzeniny. Tam, kde nebude pekárna, nabídne Globus Fresh například řeznictví nebo cukrárnu, nebo může vzniknout restaurace s nabídkou z naší kuchyně nejbližšího hypermarketu,“ přibližuje Pavla Hobíková.  

-stk-