Kaprain spojí své kabelové TV pod značku Nej.cz

pátek, 4. května 2018, 10:25 TV, Aktuality MediaGuru

Sjednocením pod značku Nej.cz má vzniknout třetí největší hráč na trhu kabelových televizí.

Investiční skupina Kaprain spojí v loňském roce nakoupené kabelové firmy pod jednu značku Nej.cz. V průběhu letošního roku tak vznikne na tuzemském trhu třetí největší společnost poskytující služby elektronických komunikací s více než 200.000 zákazníky. Jedničkou je UPC, dvojkou O2.

Kaprain získal kabelové firmy Nej.cz, Rio Media a několik dalších poskytovatelů rychlého internetu a kabelové televize. Postupně chce sjednotit nabídku a zkvalitnit poskytované služby. Vedle konsolidace stávajících společností bude Kaprain pokračovat i v dalších akvizicích.

„Konsolidací společností poskytujících služby elektronických komunikací vytváří Kaprain třetí největší společnost na trhu, která bude pod značkou Nej.cz poskytovat služby více než 200.000 lidí ve více než 80 lokalitách," uvedl generální ředitel Nej.cz Jaroslav Hanyk.

Kaprain je investiční skupina založená v roce 2013 Karlem Pražákem. Od začátku se soustředí na průmysl, nemovitosti a finance. Nemovitostní část skupiny tvoří zejména výstavba na pozemcích u pražské O2 arény, projekt Vítězné náměstí a rekonstrukce budovy v Pařížské ulici. V průmyslu firma vlastní podíly mj. ve společnostech Nej.cz, Rio Media, AVE CZ odpadové hospodářství a Prague The Style Outlets. Ve finanční oblasti se skupina zabývá profesionálním odkupem, správou a vymáháním firemních a maloobchodních pohledávek.

-čtk-