Matějček přivádí do Elle Marešovou či Lišku

čtvrtek, 17. května 2018, 15:30 Tisk, Lidé MediaGuru

Nový šéfredaktor magazínu Elle Petr Matějček představil obměněný redakční tým.

Petr Matějček

Petr Matějček

Nový šéfredaktor magazínu Elle Petr Matějček, který se řízení časopisu ujal od 1. května, postavil také nový redakční tým.

Módní ředitelkou se stává Lenka Kermes, která s časopisem spolupracuje od roku 2004. Kosmetickou rubriku převzala Monika Marešová, která působila v časopise Story. Pozici art directora obsadil Ondřej Liška, který byl dříve zodpovědný za vizuální podobu magazínu Maxim (vydává rovněž Burda Praha). Nově do vydavatelství Burda Praha přichází Lucie Janotová, která bude mít na starosti webové stránky elle.cz a další digitální nástroje Elle. Dříve pracovala jako fashion ředitelka časopisu Harper’s Bazaar. Novými tvářemi v Elle jsou také Pavel Pokorný (editor), Kateřina Hanáčková (redaktorka kultury), Tereza Spilková (picture editor) a Kateřina Olexová (grafička).

Doplní současný tým, ve kterém figurují Ivona Petružálková (zástupkyně šéfredaktora), Anna Machová (redaktorka) a Anna Basiková (editor).

„Věřím, že se nám s novým týmem podaří nejen navázat na skvělou práci našich předchůdců, ale také odstartovat novou etapu, v jejímž rámci pozvedneme vizuální i textovou kvalitu obsahu napříč všemi platformami této legendární značky," řekl Petr Matějček. První vydání, připravené novým týmem Elle, vyjde na konci června.

-mav-