Pořad Očima Josefa Klímy končí na Primě

středa, 30. května 2018, 18:10 TV MediaGuru

Tvůrčí tým pořadu Očima Josefa Klímy se rozhodl od podzimní sezóny na Primě skončit.

Josef Klíma, foto: FTV Prima

Josef Klíma, foto: FTV Prima

Josef Klíma se svým tvůrčím týmem, který stojí za pořadem Očima Josefa Klímy, se rozhodl ukončit svou spolupráci s televizí Prima. „Tvůrčí tým v čele se mnou se po více než čtyřleté plodné spolupráci rozhodl své působení na Primě ukončit a jít vstříc nové profesní výzvě v jiném médiu. Děkuji vedení televize Prima za spolupráci a příležitost,“ vysvětlil Josef Klíma.

Podle informací MediaGuru.cz přechází Josef Klíma do Televize Seznam. Společnost Seznam.cz příchod Josefa Klímy nepotvrdila, ale ani nevyvrátila. Připravuje nový reportérský tým, jména reportérů zatím zveřejnit nechce.

„Děkuji Josefu Klímovi za několikaletou spolupráci a jeho působení na Primě, učiněné rozhodnutí respektujeme a přeji tvůrčímu týmu i Josefu Klímovi hodně štěstí v dalším osobním a profesním životě,“ řekl Marek Singer, generální ředitel FTV Prima. Prima zatím nesdělila, jakým pořadem končící publicistický pořad nahradí.

Josef Klíma začal se svým pořadem na Primě v lednu v roce 2014. V letošním roce se vysílá v pozdějším prime-time jednou týdně. Průměrná letošní sledovanost pořadu dosahuje cca 270 tis. diváků starších 15 let (podíl 9 %).

Ještě před pořadem Očima Josefa Klímy připravoval pro TV Prima společně s Jankem Kroupou pořad Soukromá dramata. Před příchodem na Primu se Josef Klíma podílel na přípravě pořadu Na vlastní oči na Nově. Nedávno ho také navrhli poslanci na státní vyznamenání. Serveru Seznam Zprávy však Klíma řekl, že od prezidenta Miloše Zemana by vyznamenání nepřijal, zdůvodnil to mimo jiné prezidentovým napadáním žurnalistů a útokem hlavy státu na novináře Ferdinanda Peroutku. 

-stk-, -čtk-