Seznam.cz připravil film Na hory upozorňující na kyberšikanu

pondělí, 28. května 2018, 08:00 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Krátký film Na hory z produkce internetové společnosti Seznam.cz upozorňuje na problém kyberšikany.

Na hory, repro: trailer, Seznam.cz

Na hory, repro: trailer, Seznam.cz

Šestnáctiminutový debutový snímek režiséra Braňa Holička Na hory vypráví příběh mladého chlapce, který se stal obětí vydírání na internetu. Na jednu z nejvážnějších forem kyberšikany upozorňuje krátký film z produkce Seznam se bezpečně, ve kterém si hlavní roli zahrál Lukáš Veřtát. Role jeho rodičů pak ztvárnili Martin Finger a Gabriela Míčová.

Premiéra filmu Na hory se bude konat v úterý 29. května na filmovém festivalu ve Zlíně, televizní diváci ji uvidí ve středu 30. května v Televizi Seznam a uživatelé internetu najdou film Na hory ve čtvrtek 31. května na domovské stránce Seznam.cz.

Vydírání na internetu se týká přibližně osmi procent dětí, přičemž pouhá dvě procenta z nich se svěří svým rodičům. „Nejčastějším důvodem, proč se dítě nesvěří rodičům, je pocit studu, obava z nepochopení a určité formy trestu. Radíme dětem, aby se se svými problémy obraceli alespoň na specializovaná centra, kde se mohou svěřit anonymně,“ sdělil Martin Kožíšek, specialista na internetovou bezpečnost společnosti Seznam.cz a jeden z autorů projektu Seznam se bezpečně, z jehož dílny nový film Na hory pochází.

-mav-