Skylink uvedl novou aplikaci Skylink Live TV pro Samsung

pátek, 11. května 2018, 07:30 Aktuality, TV MediaGuru

Novinkou má být propojení možností satelitní a internetové televize.

Obrazovka s menu nabídkou Skylink Live TV

Obrazovka s menu nabídkou Skylink Live TV

Provozovatel česko-slovenské satelitní platformy Skylink, společnost M7 Group, uvedla novou aplikaci Skylink Live TV.  Má kombinovat výhody satelitní a internetové televize Skylink v chytrých televizorech Samsung.

„Na rozdíl od jiných aplikací, které pracují výhradně s internetovými službami, naše aplikace integruje funkce satelitu a internetu. Zákazník s aplikací získává námi kontrolované uživatelské rozhraní a může tak všechny naše služby ovládat jediným dálkovým ovladačem," přiblížil Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group.

Aplikace pracuje ve dvou základních režimech. Jako výchozí je nastaven internetový režim, pro jehož provoz stačí mít televizor připojen pouze k internetu. V tom případě je skladba programů identická se službou Skylink Live TV v PC či mobilním zařízení.

Hybridní režim umožňuje sledovat všechny předplacené satelitní programy a u programů dostupných ve službě Live TV zároveň také internetové funkce, jako je přehrání pořadu od začátku či přehrání vybraného pořadu až 7 dní zpětně. V tom případě je potřeba mít televizor připojen k internetu a zároveň k satelitu přes satelitní kartu s CA modulem. Přechod z internetového do hybridního režimu se realizuje přes menu aplikace. Při příštím spuštění aplikace je zachován režim nastavený při posledním ukončení aplikace či vypnutí televizoru.

-mav-