Slovenskou odpovědí na Netflix je služba Otta

středa, 23. května 2018, 08:40 Slovensko, Aktuality MediaGuru

Slovenský operátor Towercom uvedl do provozu video službu Otta.

Foto: Towercom

Foto: Towercom

Společnost Towercom spustila v úterý na Slovensku službu „over the top” (OTT), provozuje ji pod názvem Otta. Nabízí téměř 500 titulů slovenské i zahraniční produkce včetně české klasiky. Služba je dostupná i divákům, kteří nejsou klienty Towercomu. „I touto službou chceme pokračovat v trendu zvyšování komfortu diváků, kteří sledují vysílání přes anténu,” zdůvodnil v tiskové zprávě Ivan Peschl, generální ředitel společnosti Towercom

Podle serveru Aktuality.sk chce Towercom svou novinkou konkurovat službám typu Netflix nebo HBO Go

Postupně by měla být služba dostupná pro všechna zařízení, podmínkou pro její použití je připojení k internetu. Pro televizní přijímače s podporou HbbTV je vytvořená i vlastní HbbTV aplikace, která je uživatelům přístupná prostřednictvím terestrické antény. V případě standardních TV je možné zakoupit set top box. Vedle HbbTv má být služba Otta dostupná v krátké době i na všech mobilních zařízeních prostřednictvím bezplatné aplikace.

Novinka kromě živého vysílání pěti programů televizních skupin RTVS a Joj (stanice Joj, Plus, Wau, Jednotka a Dvojka, včetně funkce time-shiftu a sedmidenního archivu), nabízí i videotéku, která se má postupně doplňovat. Standardní cena služby je 5,99 eur měsíčně, při uzavření roční smlouvy 4,99 eur měsíčně.

-mav-