Ve vedení Bauer Media končí Witold Wozniak

čtvrtek, 17. května 2018, 08:10 Tisk, Lidé MediaGuru

Šéf východoevropských aktivit Bauer Media Witold Wozniak z firmy po 22 letech odchází.

Witold Wozniak, foto: Bauer Media

Witold Wozniak, foto: Bauer Media

Člen představenstva Bauer Media Group zodpovědný za východoevropské aktivity firmy Witold Wozniak odešel s účinností k 16. květnu ze společnosti. Německá společnost Bauer Media informovala, že Wozniak odchází kvůli rozdílným názorům na další směřování společnosti.

Personální změna je důležitá i pro český trh, do Wozniakovy kompetence spadala i činnost tuzemské pobočky Bauer Media a její sesterské firmy Bauer Media Praha.

„Po více než dvaceti letech práce v Bauer Media nastal čas na novou profesní výzvu. Rostoucí rozdíly ve vizi rozvoje společnosti a její struktury byly neslučitelné," uvedl Wozniak pro web Business Insider Polska.   

Místo Wozniaka nebude obsazeno, Bauer Media přerozdělí role stávajících manažerů Bauer Media Group. Za veškeré vydavatelské aktivity na evropském kontinentu včetně východoevropských zemí bude zodpovědný Jörg Hausendorf. Dohlížet bude i nad tiskovou výrobou.

Wozniak opouští vydavatelskou skupinu Bauer Media po 22 letech. V Polsku se výrazně podílel na vybudování nejsilnější pozice Bauer Media na tamějším magazínovém trhu, generálním ředitelem polské pobočky byl od roku 1999.  „Witold Wozniak nejenže vybudoval byznys v Polsku a pomáhal růstu ve východní Evropě, ale také úspěšně rozvíjel rádiové a onlinové aktivity. Bauer Media Group mu je vděčná za jeho přínos a úspěchy," uvedla zástupkyně vydavatelské skupiny Yvonne Bauer.

Na českém trhu se dlouhodobě spekuluje o majetkové změně Bauer Media, která patří k nejvýznamnějším hráčům na českém tiskovém trhu. Spekulace znovu zesílily na začátku letošního roku. V loňském rozhovoru pro MediaGuru.cz Wozniak uváděl, že majitelé Bauer Media prodej v Česku nezvažovali. 

-mav-