Zahájilo nové audiovizuální médium Perspektiva

pátek, 11. května 2018, 11:35 Internet & Mobil, Aktuality MediaGuru

Chce být protipólem konspiračních webů, fake news či propagandy.

Foto: Perspektiva

Foto: Perspektiva

Od čtvrtka 10. května zahájilo nové audiovizuální médium Perspektiva. Má přinášet především rozhovory a autorské reportáže.

Za Perspektivou stojí autorský tým tvořený Davidem Randuškou (Česká televize), Markem Potužníkem (ex Playtvák) a Vladanem Vaňkem (ex Česká televize a Economia, nyní FleishmanHillard).

Obsah webu Perspektiva se skládá ze tří rubrik. Přímý úhel nabízí aktuální publicistiku a rozhovory, Reflektor představuje příběhy lidí, kteří nerezignovali pod tíhou osudu. Retrospektiva poukáže na české události 20. století pohledem jejich přímých aktérů. „Spojuje nás pozitivní pohled na svět, touha tvořit a dělat novinařinu bez kompromisů,” uvedl autorský tým.

V první vlně poskytli Perspektivě rozhovor například první porevoluční premiér Petr Pithart, dokumentaristka Helena Třeštíková, umělec a hudebník Milan Cais, paralympionik a mistr světa v plavání Jan Povýšil, psychiatr a publicista Radkin Honzák, zakladatel a ředitel Člověka v tísní Šimon Pánek či anesteziolog a olympijský vítěz Lukáš Pollert.

-mav-