ČT z fotbalového MS odvysílá živě 60 zápasů

středa, 13. června 2018, 11:00 Aktuality, TV MediaGuru

Ve čtvrtek 14. června zahájí fotbalové MS, Česká televize odvysílá všechna utkání živě.

Foto: FIFA

Foto: FIFA

Česká televize nabídne z nadcházejícího mistrovství světa v kopané na 223 hodin premiérového vysílání. Šedesát zápasů uvidí diváci živě v televizi - šest bude hostit program ČT2, zbylých čtyřiapadesát tradiční ČT sport. Všechna utkání bude možné v přímých přenosech sledovat i na webu ČT.

„Česká televize nabídne všech čtyřiašedesát soubojů v přímých přenosech. Kromě samotných utkání přineseme vždy i předzápasová a pozápasová studia. Hlavní program budeme směřovat k večernímu utkání, před ním vždy odvysíláme třicet minut úvodního studia a po něm hodinový závěrečný komentář,“ upřesňuje výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský. 

Fotbalový šampionát se odehraje v jedenácti ruských městech, celkem na dvanácti místech. Letošní zápasy bude ČT vysílat od 14. června do 15. července. Hrací časy jsou podle středoevropského času nejčastěji od 14:00, 16:00, 17:00 a 20:00. 

Česká, potažmo Československá televize vysílá světové fotbalové šampionáty v přímých přenosech nepřetržitě od roku 1966, mistrovství v Rusku je tedy čtrnácté v pořadí. 

-mav-