Na pozici mluvčí vlády střídá Peterovou Doležalová

středa, 27. června 2018, 08:00 Aktuality, PR, Lidé MediaGuru

Mluvčí vlády se stala Petra Doležalová z Primy, na pozici střídá Barboru Peterovou.

Petra Doležalová, foto: FTV Prima

Petra Doležalová, foto: FTV Prima

Mluvčí menšinové vlády hnutí ANO a ČSSD premiéra Andreje Babiše se stala Petra Doležalová, která doposud pracovala jako redaktorka televize Prima. Nahrazuje v pozici Barboru Peterovou, která za první Babišův kabinet mluvila od jeho vzniku v polovině prosince loňského roku. 

Svůj odchod Peterová v úterý oznámila na twitteru na svém twitterovém účtu. „Stejně jako dneškem končí Andrej Babiš se svou první vládou, končím i já,“ napsala Peterová s odkazem na středeční plánované jmenování nové vlády prezidentem. Své působení ve funkci vládní mluvčí označila za 195 dnů neocenitelných zkušeností. „Šest měsíců a 13 dnů plných zážitků a nových kontaktů, které věřím využiji i nadále,“ dodala.

Barbora Peterová vystudovala žurnalistiku na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. V minulosti pracovala mimo jiné jako redaktorka České televize, v online sekci časopisu Týden či v Krkonošských novinách. Od roku 2015 byla mluvčí provozovatele české přenosové soustavy ČEPS. Funkci mluvčí Babišovy vlády vykonávala od 13. prosince 2017.

Mluvčím předchozího kabinetu Bohuslava Sobotky (ČSSD) byl po celou dobu jeho existence Martin Ayrer. Před nástupem do Strakovy akademie byl mluvčím ČSSD.

-čtk-