Některé pořady České televize míří do zahraničí

úterý, 5. června 2018, 15:15 Aktuality, TV MediaGuru

Novější, ale i starší seriály nebo tvorba pro děti, vzniklé v České televizi, vyvolaly zájem na veletrhu v Moskvě.

Život a doba soudce AK, foto: Česká televize

Život a doba soudce AK, foto: Česká televize

Zahraniční vysílatelé mají zájem o některé pořady České televize, ukázal Mezinárodní veletrh World Content Market, který se na konci května uskutečnil v Moskvě.

Distribuční společnost Contentica, která zajišťuje obsah pro šestnáct placených kabelových kanálů, projevila zájem o seriály Četníci z Luhačovic a Já, Mattoni, cestopisný seriál Na cestě, dětskou tvorbu Václava Chaloupka nebo pohádku Micimutr.

Omir TV, jež díky novým kanálům vysílá celosvětově v ruském jazyce, zaujal seriál Život a doba soudce AK a pořad Herbář, ale i série Nemocnice na kraji města a Sanitka. Zájem mají též o animované večerníčky Maxipes Fík a Říkání o víle Amálce.

Dětská animovaná tvorba, vánoční pohádky z posledních let a rodinné filmy jako Jak dostat tatínka do polepšovny či Jak vytrhnout velrybě stoličku si získaly pozornost u distributora Russia Ofiice. Běloruský Belsat pak zvažuje nákup cestopisné série Na cestě a třinácti dílů dokumentu Národní klenoty.

„Stejně tak jako na mezinárodním veletrhu v Cannes se ukázalo, že vysílatelé mají také zájem o přepracování zajímavých námětů a scénářů do lokální verze. Rádi by si natočili svoji verzi seriálů Neviditelní, Život a doba soudce AK a obě řady Labyrintu,“ uvedl Hynek Chudárek, obchodní ředitel České televize. 

-mav-