Prague Pride má nové logo od Leo Burnett

pondělí, 4. června 2018, 14:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Festival Prague Pride představil nové logo od Leo Burnett, hraje si s duhovým srdcem.

Nové logo festivalu Prague Pride

Nové logo festivalu Prague Pride

Festival Prague Pride vstupuje do svého osmého ročníku, který se uskuteční v týdnu od 6. do 12. srpna, s novým logem. Důvodem je odlišit festival od komunikace stejnojmenné pořadatelské organizace, jejíž logo prošlo menší vizuální úpravou. Obou grafických úkolů se ujala agentura Leo Burnett.

Úprava loga spolku Prague Pride

Úprava loga spolku Prague Pride

„V poslední době se naše organizace rozrostla a jedno společné logo pro spolek i pro festival přestalo stačit. Máme aktivity v průběhu celého roku a potřebujeme, aby si je lidé nepletli s Prague Pride jako festivalem,“ uvedl předseda spolku Czeslaw Walek.

Nové logo festivalu dostalo podobu srdce přeskládaného z dílků duhového tangramu, aby byla zachována jasná vizuální linka. „Zvolili jsme srdce, protože festival jako naše původní a nejstarší aktivita je pro nás srdcová záležitost. Jeho program je zaměřen na šíření respektu a lásky k rozmanitosti. Pro zahraniční účastníky je Praha navíc srdcem Evropy, které leží na pomyslné hranici východu a západu,“ dodal Walek.

Duhový tangram, jehož autorem je Jan Valder, představuje barvy duhy, rozmanitost LGBT komunity i skládačku všech možných témat, která LGBT lidé musejí v Česku řešit.

-stk-